Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο χώρο της τοξικοεξάρτησης

«

Το 2014 είναι μία ακόμη χρονιά περικοπών και περιστολής των Κοινωνικών Υπηρεσιών, και ο μοναδικός δρόμος μας είναι η συμμετοχή, η δράση, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Είναι δηλαδή όλα αυτά που δουλεύουμε με τους αποδέκτες των υπηρεσιών μας. Ας γίνουμε το παράδειγμα, μαζί με τους συναδέλφους των υπόλοιπων δομών αντιμετώπισης της εξάρτησης». Σε αυτό το πλαίσιο το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης προκηρύσσει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ προκηρύσσουν για αύριο πανελλαδική απεργία όλων των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, σημειώνοντας ότι «τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στις δομές του ΟΚΑΝΑ έχουν υπερδιπλασιάσει την ένταση της εργασίας τους, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα των νέων μονάδων και την απορρόφηση μεγάλου αριθμού εξαρτημένων από τη λίστα αναμονής. Κι όλα αυτά ενώ ο προϋπολογισμός του Οργανισμού διαρκώς μειώνεται και το προσωπικό παραμένει αριθμητικά το ίδιο, αμειβόμενο βέβαια με δραματικά μειωμένες αποδοχές, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Εκδηλώσεις ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
  • Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ διοργανώνει μεγάλη συναυλία αύριο στο Πεδίον του Αρεως, μετατρέποντάς το για μια μέρα σε χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για τα ναρκωτικά. Στη συναυλία στις 7 το απόγευμα συμμετέχουν οι: Νίκος Τουλιάτος (κρουστά), Human Touch, Βαγγέλης Καρίπης, Belleville, Encardia, Υπόγεια Ρεύματα, Phase Reverse, Κωνσταντίνος Βήτα, Χάικ Γιαζιτζιάν, καθώς και η Μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ. Στον ίδιο χώρο από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος της συναυλίας θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις (βιβλιοπαρουσιάσεις, εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα κ.ά). Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Το Πρόγραμμα Απεξάρτησης «18 Ανω» παρουσιάζει, με την υποστήριξη της Τεχνόπολης, από τις 23 Ιουνίου έως και τις 30 Ιουνίου έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ΒΛΕΜΜΑ», στο Κτίριο «Μηχανουργείο» της Τεχνόπολης στο Γκαζι (ώρες λειτουργίας: 17:00 - 20:30)
  • Η Δημοκρατική Ενωση Ηθοποιών, με τη θεατρική της ομάδα «Εναερίτες», ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του παραρτήματος Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών του ΕΣΥΝ, θα παρουσιάσει αύριο, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (πλατεία Θρακ/νων), την παράσταση «Ο γάτος που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετά», από το ομώνυμο βιβλίο του Χιλιανού συγγραφέα Σεπούλβεδα Λούις. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πετραλώνων - Θησείου πραγματοποιεί εκδήλωση σήμερα στις 7.30 το βράδυ, στην πλατεία Μερκούρη, στα Ανω Πετράλωνα, με ομιλία και προβολή ταινίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ