Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ
Σήμερα η συγκέντρωση για την Παιδεία στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο για την Παιδεία διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ, σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη. Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Θεσσαλονίκης, ενώ απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ.

Οι διαδηλωτές θα απαιτήσουν:

-- Να μην εφαρμοστεί ο θεσμός της «τράπεζας θεμάτων», οι προαγωγικές εξετάσεις να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κάθε σχολείου και των εκπαιδευτικών.

-- Καμία σύμπτυξη - συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Να παρθούν πίσω όλες οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων.

-- Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Δεκαπέντε (15) νήπια - προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α' και Β' τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις. Εξασφάλιση ασφαλούς δωρεάν μεταφοράς για όλα τα παιδιά.

-- Χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζονται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

-- Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ