Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Γέμισε νιάτα το παλαιό Αρσάκειο στην Πάτρα

Ασφυκτικά γέμισε το παλαιό Αρσάκειο στην Πάτρα την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, στο Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ της πόλης.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιελάμβανε πλήθος αθλητικών, χορευτικών και μουσικών εκδηλώσεων, αφιερώματα, εκθέσεις, μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο το Σάββατο κ.ά. Οι νέοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις δύο βιβλιοπαρουσιάσεις που έγιναν. Στη βιβλιοπαρουσίαση «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση», που έκανε την Παρασκευή η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, ανοίχτηκαν πλευρές για τις αιτίες που γεννούν το φασισμό και την ιστορική πείρα που υπάρχει. Εκφράστηκε ενδιαφέρον στο πώς πρακτικά αντιμετωπίζεται ο φασισμός στις μέρες μας και ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι νέοι απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Την παρουσίαση του βιβλίου «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή» έκανε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που μίλησε για το ιστορικό περίβλημα της εποχής στην οποία αναφέρεται το βιβλίο, για τα χρόνια της αντίστασης και του εμφυλίου, για τον τιτάνιο αγώνα του ΔΣΕ σε όλη τη χώρα και πιο συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο. Στη συζήτηση παρενέβη και η συγγραφέας του βιβλίου Δήμητρα Σωτήρη Πέτρουλα, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις, ενώ δήλωσε ότι της πρότειναν και από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν το βιβλίο της αλλά εκείνη αρνήθηκε: «Χειρότερη προσβολή δεν έχω νιώσει στη ζωή μου ποτέ, όταν με αποκάλεσαν "συντρόφισσα". Βέβαια, τους απάντησα πως συντρόφους έχω μόνο στη νεολαία της ΚΝΕ και στο ΚΚΕ. Αυτοί και το ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει τη λέξη "σύντροφος" τσιχλόφουσκα και τη λέξη αριστερός συνώνυμη με την ειρηνική συνύπαρξη με τον ταξικό μας αντίπαλο. Εμείς στο ΚΚΕ, αριστερός εννοούμε ότι είναι όποιος σε κάθε δευτερόλεπτο της ζωής του αντιμάχεται τον ταξικό μας αντίπαλο», είπε η συγγραφέας.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ