Παρασκευή 23 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ψηφίζουμε ΚΚΕ, το δυναμώνουμε παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην κεντρική συγκέντρωση του Κόμματος για τις ευρωεκλογές

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλοι και φίλες,

Βρισκόμαστε μόλις τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και το β' γύρο των τοπικών εκλογών.

Ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Με μάτια ανοιχτά στις μικρές και μεγάλες παγίδες που μας στήνουν παλιοί και νεοφώτιστοι «σωτήρες». Ο λαός τώρα έχει πείρα. Με το χέρι στην καρδιά, ψηφίζουμε ΚΚΕ, το δυναμώνουμε παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού.

Στην κάλπη των ευρωεκλογών πάμε όλοι μαζικά, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες, νέα ζευγάρια, με φίλους και συγγενείς και ρίχνουμε αποφασιστικά το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Ικαρία, όπου οι συνδυασμοί μας είναι στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών, ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Σε 214 δήμους σε όλη τη χώρα αυξήθηκαν σημαντικά τα ποσοστά του ΚΚΕ, ενώ και στις 13 Περιφέρειες κατέγραψε σημαντική άνοδο.

Την Κυριακή αυτή, στις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές, χρειάζεται να ολοκληρωθεί το βήμα που έγινε.

Επιπλέον, επιβάλλεται ενιαία να καταδικαστούν τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν τα άλλα κόμματα, να καταδικαστούν τα παζάρια που αντιμετωπίζουν τη λαϊκή ψήφο ως εκλογική πελατεία για να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική και η ενσωμάτωση του λαού μας στο σάπιο αυτό σύστημα.


Σε αυτό το παιχνίδι, πρωτοστατεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός μας χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη σε αυτό το προκλητικό παζάρι των άλλων κομμάτων.

Ξέρουμε ότι πολλοί από τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, από τους σημερινούς και χτεσινούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα προβληματίζονται, ανησυχούν για τις εξελίξεις και την πορεία των κομμάτων τους, δεν τους έχουν εμπιστοσύνη.

Τους απλώνουμε το χέρι. Με πολλούς έχουμε συγκρουστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, στο κίνημα, έχουμε διαφωνήσει και ακόμα έχουμε διαφορετικές απόψεις σε πολλά ζητήματα.

Η κατάσταση μας υποχρεώνει να δούμε με ευθύνη το αύριο. Να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ, τη δύναμη που στέκεται με υπευθυνότητα, με σταθερότητα, με συνέπεια, αποτελεί εγγύηση για να νιώθει σιγουριά ο εργαζόμενος. Είναι το κόμμα που γίνεται απάγκιο για τον κάθε κατατρεγμένο, ανοίγει νέους δρόμους.

Μπορούμε να συναντηθούμε σήμερα στην κάλπη και αύριο στην ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Το «παλιό» και το «νέο» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σάπιος καπιταλισμός

Φίλες και φίλοι,

Είναι αλήθεια πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά της παραπλάνησης, της εξαπάτησης του λαού. Αυτήν την τέχνη την κατέχουν καλά.

Χρησιμοποιούν ακόμα και τις ίδιες εκφράσεις, με τις ίδιες λέξεις, για να στήσουν νέες παγίδες, να βάλουν νέα εμπόδια μπροστά στο λαό που υποφέρει και δίνει μάχη για να ζήσει.

«Να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα που γίνεται καθεστώς», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ακριβώς εννοεί;

Σε ποια βαρβαρότητα θα βάλει τέλος;

Εμείς ξέρουμε ότι βαρβαρότητα είναι να μην έχεις δουλειά, φαΐ για τα παιδιά σου, να μην έχεις Υγεία, Παιδεία κι αυτή η βαρβαρότητα έχει ονοματεπώνυμο είναι το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε, ο καπιταλισμός του 21ου αιώνα κι αυτή είναι η προσφορά του.


Ομως, τέλος στη βαρβαρότητα και στη σαπίλα του καπιταλισμού δεν μπορεί να βάλει αυτός που διεκδικεί να τη διαχειριστεί και η πρόταση διαχείρισής του είναι μια ακόμα κόπια της στρατηγικής της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Τέλος στη βαρβαρότητα δεν βάζεις με το λαό θεατή, να σε ψηφίζει μια φορά στο τόσο, αλλά με το λαό πρωταγωνιστή, να παίρνει αμπάριζα το σύστημα και τους διαχειριστές του.

Είδατε τι έγινε πρόπερσι. Αδυνάτισε το ΚΚΕ, όμως ζημιώθηκε το κίνημα, ο λαός. Δυνάμωσε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έγινε ανίσχυρος ο λαός, το κίνημα. Τι τους έκανε τους πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ; Τους θέλει μόνο να τον ψηφίζουν, να κάθονται στον καναπέ, για να προχωράει αυτός σε αλισβερίσια, σε παζάρια, να συναγελάζεται με μεγαλοβιομήχανους και να περιδιαβαίνει στα σαλόνια της ευρωπαϊκής και αμερικανικής πλουτοκρατίας, για το πώς θα εγκλωβίσει αυτός με τη σειρά του το λαό, το κίνημα.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για το «παλιό» και το «νέο». Για «το παλιό, το διεφθαρμένο που πρέπει να μείνει πίσω», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η ΝΔ, που ισχυρίζεται ότι «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω σε κρίση και σε μνημόνια».

Το «παλιό» και το «νέο», το «πίσω» και το «μπρος» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει μακριά, γιατί είναι ταυτισμένο με τη στρατηγική της ΕΕ, με την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Το «παλιό» και το «νέο» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά το παλιό και ξεπερασμένο σύστημα που σαπίζει και η σαπίλα του βρωμίζει τα πάντα, η δυσοσμία του προκαλεί ασφυξία στο λαό.

Το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με αυτήν τη σαπίλα.

Αντιλαϊκός ο απολογισμός της ΕΕ

Φίλοι και σύντροφοι,

Ολοι όσοι υποστηρίζουν την ΕΕ εξαπατούν το λαό.

Σας καλούμε τώρα, πριν από την Κυριακή των εκλογών, να κάνετε έναν απολογισμό τι σήμαινε ΕΕ για το λαό μας.

Μας είπαν:

-- «Για χρυσά κουτάλια». Αλλά ήταν μόνο για λίγους. Χιλιάδες λαού τρέχουν στα συσσίτια.

Μας είπαν:

-- Για «σύγκλιση μισθών προς τα πάνω». Και οι μισθοί σε όλη την Ευρώπη συγκλίνουν προς τα κάτω.

Μας είπαν:

-- «Για ευρωπαϊκές αγορές για τα αγροτικά προϊόντα». Και από χώρα επαρκής και εξαγωγική, γίναμε εισαγωγική και δεν μπορούμε να θρέψουμε το λαό μας.

-- «Για ανάπτυξη και δουλειές». Και έκλεισαν τα εργοστάσια, γιατί οι επιχειρηματίες αφέθηκαν ελεύθεροι και επιδοτήθηκαν για να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε χώρες με χαμηλότερα μεροκάματα.

Μας είπαν: «Για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και το ευρωπαϊκό κεκτημένο που είναι αδιαπραγμάτευτο». Σήμερα, ζούμε την καταστροφή όποιων κοινωνικών κατακτήσεων υπήρχαν στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, στον Αθλητισμό.

Μας είπαν:

-- «Για διαρκή ειρήνη στην Ευρώπη». Και η ΕΕ βομβάρδισε τα Βαλκάνια, σήμερα στηρίζει ναζιστές και ματοκυλά την Ουκρανία για τους ανταγωνισμούς της με τους Ρώσους.

Η επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του σφοδρού ανταγωνισμού που έχουν αυτές οι δυνάμεις με τη Ρωσία, την έχει οδηγήσει στο «χείλος» της καταστροφής.

Οι φασιστικές δυνάμεις, που αναρριχήθηκαν στην εξουσία στην Ουκρανία, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να στρέψουν τα όπλα ενάντια στο λαό.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική ΧΑ, αυτά τα τσιράκια του συστήματος, οι θαυμαστές του Χίτλερ, των συνεργατών των ναζί. Χρειάζεται αποφασιστική αντιμετώπιση. Απομόνωση του ναζιστικού δηλητηρίου παντού, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους μάθησης. Η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται με επιθέσεις φιλίας στους ψηφοφόρους της.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλοι και φίλες,

Καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ - δεν απαιτούμε την πλήρη συμφωνία με όλο το Πρόγραμμα του ΚΚΕ.

Καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας, που σήμερα μπορεί να αγκαλιάσει την πλειοψηφία του λαού μας, που ανήκει στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, που πρέπει να οργανώσει την αλληλεγγύη, να υπερασπίσει το εργατικό - λαϊκό εισόδημα, να αντικρούσει τα βάρβαρα μέτρα.

Η Λαϊκή Συμμαχία υπερασπίζεται δικαιώματα, παλεύει για κατακτήσεις, έχει όμως σαφή αντικαπιταλιστικό και αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, η πάλη της κατευθύνεται στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Γι' αυτό συγκεντρώνει τα πυρά του αντιπάλου η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, γιατί κινείται στο δρόμο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.

Γι' αυτό ενοχλούνται. Θέλουν ένα ΚΚΕ μεταλλαγμένο, να βάλει πλάτη στην αντιλαϊκή διαχείριση με τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους κυβερνήσεις, που - όπως κι αν τις ονομάζουν - δεν μπορούν να μετατραπούν σε φιλολαϊκές. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να τους σαρώσει όλους αυτούς το τσουνάμι της λαϊκής οργής, των εξεγερμένων, των καταπιεσμένων. Ο λαός και με την ψήφο του να τρομοκρατήσει όλους όσοι τον έχουν εκβιάσει, πουλήσει, κοροϊδέψει μέχρι σήμερα.

Μας κατηγορούν ότι καλά τα λέμε, αλλά αυτά που λέμε δε γίνονται τώρα, είναι για το σοσιαλισμό, για τη Δευτέρα Παρουσία.

Απαντάμε:

Για τη Δευτέρα Παρουσία είναι να περιμένεις να αλλάξει τομάρι η Ευρωπαϊκή Ενωση και από κόλαση λύκων να γίνει παράδεισος αμνών.

Αυτή η λυκοσυμμαχία γεννήθηκε από τα μονοπώλια και υπάρχει για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα. Για την ανταγωνιστικότητά τους απέναντι στους Αμερικανούς, Γιαπωνέζους, τώρα στους Ρώσους, Κινέζους, Ινδούς και άλλους.

Γι' αυτήν την ανταγωνιστικότητα, τσακίζουν μισθούς μέχρι να τους κάνουν Κίνας ή Βουλγαρίας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ΔΕΝ εξανθρωπίζεται. Και όποιος το λέει, εξαπατά συνειδητά το λαό, τον εγκλωβίζει στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Για τη Δευτέρα Παρουσία είναι η λύση του προβλήματος της ανεργίας και η λαϊκή ευημερία με τις επενδύσεις που υπόσχεται η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα των ευρωλιγούρηδων. Μα οι άνεργοι είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο. Οι απλήρωτοι εργάτες είναι πάνω από 1 εκατομμύριο, πολλοί από αυτούς εργολαβικοί, όπως στη ΔΕΗ. Και με τι μισθούς; Πείνας, όπως διατάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ανάπτυξη για ελάχιστους, εξαθλίωση χωρίς τέλος για τους πολλούς.

Για τη Δευτέρα Παρουσία είναι το να περιμένεις μια ευρωπαϊκή διάσκεψη και με συμφωνία όλων των κυβερνήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των δικών τους τραπεζών, να «κουρευτεί» το χρέος, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τότε όμως ο λαός, τα παιδιά του και τα εγγόνια του θα πληρώνουν με τη δυστυχία τους ένα χρέος για το οποίο δεν φταίνε. Ενα χρέος από δάνεια που πήγαν μόνο στις τράπεζες - και τίποτα στο λαό - και μας φορτώνουν να το πληρώσουμε με μέτρα δίχως τέλος. Αυτές είναι οι δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τις σέβεται - όπως δηλώνει - ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, τη θεωρία αυτή - πολύ παλιά - την έχουν ψωμοτύρι οι αντίπαλοί μας. Πριν από πολλά χρόνια έλεγαν: Ο σοσιαλισμός θα μας πάρει τα σπίτια, τις γυναίκες, τώρα το άλλαξαν, αφού εν έτει 2014 αυτό ακούγεται μόνο ως γελοιότητα ακόμα και σε μικρά παιδιά. Γι' αυτό το άλλαξαν και λένε: Το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό, στο απώτερο μέλλον.

Την απάντηση τη δίνει η καθημερινή δράση του ΚΚΕ, παντού. Στο γραφείο, στην επιχείρηση, στο εργοστάσιο, στη γειτονιά, για να οργανώσει την πάλη για τα καθημερινά, τα επείγοντα ζητήματα που αφορούν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Την απάντηση τη δίνουν οι άνεργοι, που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Ανέργων απ' όπου παίρνουν τρόφιμα, ιατρικές συμβουλές και όπου γίνονται μαθήματα για τα παιδιά τους.

Την απάντηση τη δίνουν οι δεκάδες οικογένειες που διεκδικήσαμε και καταφέραμε να κερδίσουμε την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι που δεν είχαν να το πληρώσουν... Την απάντηση τη δίνει η σταθερή στάση του ΚΚΕ στο πλευρό της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, της νεολαίας μας.

Η πρόταση του ΚΚΕ, αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που προτείνουμε, είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε, σήμερα, τώρα. Μπορεί να δώσει πρωτόγνωρες κατακτήσεις στην εργατική τάξη, στο λαό μας.

Η Ελλάδα έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μονοπώλια, γιγαντιαίες επιχειρήσεις, πολυάριθμο ικανό εργατικό δυναμικό, επιστημονικό δυναμικό, δυνατότητα να θρέψει το λαό της, έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές. Αλλη εξουσία χρειάζεται. Εργατική - λαϊκή εξουσία χρειάζεται, εργατικό - λαϊκό κράτος χρειάζεται, δημοκρατία στους χώρους δουλειάς χρειάζεται, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, ανάπτυξη σε όφελος του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 2018(2017-12-30 00:00:00.0)
Προς «Ισκρα»: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη(2017-02-23 00:00:00.0)
Υπάρχει λύση με λαϊκή συμμαχία, κόντρα στο ραγιαδισμό και τη μοιρολατρία(2015-12-22 00:00:00.0)
Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας(2015-01-17 00:00:00.0)
Συμπορεύσου με το ΚΚΕ που στηρίζει με συνέπεια το λαό(2014-05-23 00:00:00.0)
Ψηφοθηρεί κοροϊδεύοντας το λαό(2011-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ