Παρασκευή 23 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΟ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αφησαν τα νησιά μας χωρίς πλοία

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο κήρυξε το «Θεόφιλος»

«Εσκεμμένη ενέργεια για να μη φτάσει ο λαός μας στην κάλπη», καταγγέλλει η ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, στην οποία τονίζει:

«Στο έλεος των εφοπλιστών τα δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το "Θεόφιλος" κήρυξε ανεκτέλεστο το δρομολόγιο Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ικαρία.

Μετά την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που επέβαλε η ΕΕ, οι εφοπλιστές καθορίζουν εάν και πότε θα βάλουν δρομολόγια, έχοντας στόχο πάντα το μεγαλύτερο κέρδος τους, παρ' όλες τις υπέρογκες επιδοτήσεις και τις αυξήσεις στα εισιτήρια.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που, υπεραμυνόμενη την πολιτική αυτή της ΕΕ και τα κέρδη των εφοπλιστών, άφησε χωρίς πλοία τα νησιά μας και μάλιστα τώρα που δίνεται μια εκλογική μάχη, στερώντας το δικαίωμα να φτάσουν στην κάλπη όσοι βρίσκονται μακριά από τον τόπο που ψηφίζουν και σε μια περίοδο που ξεκινάει ο τουρισμός.

Καλούμε τους νησιώτες μας να μαυρίσουν με την ψήφο τους για τις ευρωεκλογές και το δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις που υπερασπίζονται την ΕΕ και να ψηφίσουν ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που καταδικάζει αυτήν την πολιτική και αγωνίζεται, για να έχουμε έναν εθνικό φορέα συγκοινωνιών που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org