Παρασκευή 23 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σταθερά στον ευρωμονόδρομο για νέες θυσίες του λαού

Eurokinissi

Τη στήριξη του λαού στις ευρωεκλογές της Κυριακής προκειμένου με την ψήφο του να νομιμοποιήσει τη συνέχιση της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, ζήτησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας χτες σε εκδήλωση στελεχών του κόμματός του στα Ιωάννινα.

Εταξε «ανάκαμψη» και «ανάπτυξη», που, ωστόσο, σε τίποτε δεν αφορούν τα λαϊκά στρώματα, καθώς όποια μέτρα λαμβάνει στοχεύουν αποκλειστικά στην εξασφάλιση πεδίων αυξημένης κερδοφορίας για λιμνάζοντα κεφάλαια, πάνω στα ερείπια μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, με πολυεπίπεδες αναδιαρθρώσεις προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων που θα συνδυαστούν με νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Σημειωτέον, ο Σαμαράς, εφαρμόζοντας τη στρατηγική της (βολικής για το σύστημα) δικομματικής πόλωσης, επιμένει στην κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, του αποδίδει χαρακτηριστικά που δεν έχει (τάχα αντιΝΑΤΟ, αντιΕΕ κ.λπ.), αφού η Κουμουνδούρου δίνει διαρκώς διαβεβαιώσεις στο μεγάλο κεφάλαιο ότι δε θίγει σε τίποτε τα συμφέροντά του.

Δραστήρια για την ενίσχυση των μονοπωλίων

Στο μεταξύ, σε άρθρο - παρέμβαση στα «ΝΕΑ» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος αναπαράγει τα περί ανάγκης για «κυβερνητική σταθερότητα» ως «υπόθεση που αφορά το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του». Επιχειρεί εγκλωβισμό του λαού στον ευρωμονόδρομο, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω ούτε να λοξοδρομήσει από τον ευρωπαϊκό δρόμο». Προδιαγράφει εξελίξεις, διεργασίες και συνεννοήσεις των αστικών δυνάμεων μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι «ο ρόλος και το εθνικό καθήκον της ΝΔ, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, είναι να αναλάβει την πρωτοβουλία να θέσει το περίγραμμα και τους στόχους για ένα εθνικό σύμφωνο για τη νέα Ελλάδα, για το μέλλον της χώρας, ούτως ώστε να τεθούν ισχυρά και ανθεκτικά στο χρόνο θεμέλια για τη νέα συνταγματική, θεσμική και πολιτική αρχιτεκτονική που απαιτούν οι καιροί. Ενα πρότυπο με καθαρά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά».

Τάσσεται υπέρ της περαιτέρω ομοσπονδιοποίησης της ΕΕ, βάζοντας θέμα να προχωρήσει, εκτός από την οικονομική, και η λεγόμενη πολιτική ένωση, με κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας και ασφάλειας, ακόμα και με μια ΕΕ δύο ταχυτήτων, όπου θα υπάρχει ξεχωριστό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Ευρωζώνης, «ξεχωριστές διαδικασίες στο Ευρωκοινοβούλιο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης».

Σε αυτό το πλαίσιο, βάζοντας πρόταγμα η χώρα «να συμμετέχει ισότιμα σε όλες τις διαδικασίες και στις αποφάσεις που θα ληφθούν», καλεί να υπερψηφιστούν για το Ευρωκοινοβούλιο «άτομα με ευρωπαϊκό, κυρίως, προσανατολισμό».

Παραπέρα, καλώντας κι αυτός σε στοίχιση πίσω από την πολιτική της κυβέρνησης, βάζει ουσιαστικά στο λαό το εκβιαστικό δίλημμα να υποστεί κι άλλες θυσίες προκειμένου «να μη χάσουμε το πλεονέκτημα των προσπαθειών των τελευταίων δύο ετών που ανέτρεψαν την αρνητική πορεία της χώρας».

Τέλος, προπαγανδίζει υπέρ του Σχεδίου Ανάπτυξης που παρουσίασε μεσοβδόμαδα ο Αντ. Σαμαράς και έρχεται για να στηρίξει ένα νέο κύκλο κερδοφορίας των μονοπωλίων. Προπαγανδίζει επίσης υπέρ της περιλάλητης συνταγματικής αναθεώρησης, με στόχο την εξασφάλιση της σταθερότητας του αστικού πολιτικού σκηνικού στις σύγχρονες συνθήκες. Μάλιστα, ο Αβραμόπουλος υπογραμμίζει με νόημα ότι «έτσι, θα διασφαλίσουμε την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ