Παρασκευή 23 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΜΟΥΡΑΤ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ
Η μειονότητα μαζί με όλο το λαό της Θράκης να δυναμώσει το ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στον Κένταυρο της ορεινής Ξάνθης μίλησε χτες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος

«Ψηφίζουμε ΚΚΕ παντού γιατί είναι δύναμη και ελπίδα του λαού», προέτρεψε τους εργάτες, τους άνεργους, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους της μουσουλμανικής μειονότητας, ο Μουράτ Χατζόγλου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ σε συγκέντρωση στον Κένταυρο της Ξάνθης. Τους κάλεσε να πάνε στην κάλπη με κριτήριο ψήφου την ίδια τους τη ζωή, τα προβλήματα που βιώνουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τη Δευτέρα, όποιος και να βγει, είτε μουσουλμάνος, είτε χριστιανός.

Οπως είπε, η κατάσταση στα λαϊκά στρώματα της μειονότητας, που αποτελεί το 40% του πληθυσμού της Ξάνθης, επιδεινώθηκε το τελευταίο δίχρονο. Επλήγησαν κλάδοι, όπως οι κατασκευές, όπου η ανεργία έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα μεγάλο κομμάτι να μεταναστεύει σε άλλα κράτη (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία). Η μετακίνηση γίνεται κυρίως μέσω δουλεμπορικών γραφείων, που παίρνουν υψηλή προμήθεια ανά εργαζόμενο, με «χτυπημένα» μεροκάματα, δουλειά 6 ή 7 ημερών και ορισμένες φορές χωρίς ασφάλεια, όπως στο Κατάρ.

Απευθυνόμενος στους νέους της μειονότητας, που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με την υπόλοιπη νεολαία του νομού Ξάνθης, όλης της χώρας, ανέφερε: «Η εκπαίδευση (τριτοβάθμια) εξακολουθεί να αποτελεί άπιαστο όνειρο για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων, όπως επίσης δεν υπάρχει προσχολική αγωγή, ιδιαίτερα στα χωριά των ορεινών περιοχών, δηλαδή στα πομακοχώρια. Η εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας οργιάζει, ενώ στους μεγαλύτερους η ανεργία έχει αγγίξει τεράστια ποσοστά. Απασχολούνται στην αγροτική οικονομία, στην οικοδομή, σε μικρές επιχειρήσεις, στη βιομηχανία σαν ανειδίκευτοι εργάτες, σε σούπερ μάρκετ. Είναι αποκλεισμένοι σε μεγάλο βαθμό από χώρους δουλειάς, όπως ο δημόσιος τομέας, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, η κοινή ωφέλεια, η Τοπική Διοίκηση. Και δεν δικαιολογείται το γεγονός να προβάλλεται ως αιτία του αποκλεισμού η "άγνοια" ή η δυσκολία στο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας».

Πρόσθεσε πως «το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει προτάσεις, θα συνεχίσει να προβάλλει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις, τις δίκαιες, της μειονότητας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: «Το ΚΚΕ είπε και λέει την αλήθεια στο λαό, για τον πραγματικό ρόλο της ΕΕ, δηλαδή ότι στήθηκε για να ενισχύει το κεφάλαιο στις πλάτες των εργαζομένων».

«Το Κόμμα μας δεν τα δίπλωσε ποτέ», υπογράμμισε, «ούτε το 1992 που πανηγύριζαν για την τότε ΕΟΚ που έγινε ΕΕ, τότε που όλα τα κόμματα δεξιά και δήθεν αριστερά πανηγύριζαν για τα χρυσά κουτάλια που έρχονται, τους μισθούς Γερμανίας, κοροϊδεύοντας το λαό. Είπαμε την αλήθεια, επιβεβαιωθήκαμε, πολύ γρηγορότερα η ΕΕ έδειξε τον πραγματικό της χαρακτήρα.

Η ΕΕ είναι η λυκοσυμμαχία που σήμερα οπλίζει το χέρι των ναζιστών στην Ουκρανία, η ΕΕ είναι αυτή που μέσα από τις συνθήκες και τις οδηγίες της ζητάει οι μισθοί να φτάσουν στα 400 ευρώ και οι συντάξεις στα 300. Τα χρυσά κουτάλια αποδείχτηκαν πλαστικά όπως τα οράματά τους. Σήμερα, σε μεγάλο κομμάτι του λαού λείπει το φαΐ από το τραπέζι.

Για εμάς, λοιπόν, το πραγματικό δίλημμα που πρέπει να σκεφτεί ο λαός είναι ή υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κομμάτων που τη στηρίζουν, ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από αυτή τη βάρβαρη πολιτική των μονοπωλίων και των κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ