Παρασκευή 23 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Π. ΠΟΛΙΤΗΣ
ΚΚΕ για να αρχίσει να ξηλώνεται ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης

Σε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Λαού, στην Αμφισσα, μίλησε ο Π. Πολίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Στην ομιλία του, απηύθυνε χαιρετισμό στα μέλη, στους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στους συνεργαζόμενους, σε όσους στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε όλους όσοι στρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ σημείωσαν σημαντική παρουσία και άνοδο, στη Στερεά και σε Φωκίδα και Αμφισσα σε σχέση με τα αποτελέσματα του Ιούνη του 2012.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, τόνισε: «Καλούμε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, όλους όσοι υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν. Τους καλούμε να ενισχύσουν με αποφασιστικότητα το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να αποτελέσει συνέχεια του θετικού βήματος των περιφερειακών - δημοτικών. Και αυτή η πολιτική μάχη θα κρίνει αν θα αρχίσει να ξηλώνεται πιο γρήγορα ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης, με ισχυρό ΚΚΕ, για να επιταχυνθεί η ανασύνταξη του κινήματος και το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας ή αν θα παραμείνει ως έχει που θα σημάνει και άλλο χαμένο χρόνο για το λαό μας.

Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο να σκεφτεί καλά το ρόλο της ΕΕ, να σκεφτεί τις προειδοποιήσεις των κομμουνιστών δεκαετίες τώρα, να αξιοποιήσει την τεράστια πείρα που έχει και να σταθεί με αποφασιστικότητα απέναντι στην κάλπη. Να κάνει το βήμα και να υπερψηφίσει τα δικά του συμφέροντα. Να υπερψηφίσει το ΚΚΕ κι ας μη συμφωνεί σε όλα μαζί μας».

«Μπορούμε - πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του - στις ευρωεκλογές να κάνουμε ένα βήμα για να δυναμώσει η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν οι ΕΕ και οι δυνάμεις που τη στηρίζουν. Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα απεγκλωβισμού από τους εκβιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Ολα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, "δεξιοί", "αριστεροί" διαχειριστές των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων είναι. Υπερασπίζονται την ΕΕ γιατί είναι ένωση των πολυεθνικών που μέσα από αυτή υλοποιούν την ενιαία στρατηγική που έχουν ενάντια στο λαό και τις κατακτήσεις του.

Μπορούμε με αξιοπρέπεια και πείσμα, ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία να βάλουμε φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο. Να ανοίξουμε το δρόμο για τη λαϊκή ευημερία και πρόοδο. Να απαλλαγούμε από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, να απαλλαγούμε οριστικά από την πολιτική που μας καταδικάζει στην ανεργία, στην ανέχεια, στην ανασφάλεια (...)

Σωρεία τα παραδείγματα για το ρόλο της ΕΕ, γι' αυτό λέμε πως πρέπει να καταδικάσετε την ΕΕ για τον ταξικό χαρακτήρα. Με τη στρατηγική δεν έχασαν όλοι. Εχασε μόνο ο λαός. Ντόπια και ξένα κεφάλαια κέρδισαν. Ενας τρόπος υπάρχει μόνο για να την καταδικάσετε. Καταψηφίζοντας όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της. Υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ, που σταθερά και με συνέπεια σου λέει: αποδέσμευση, μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ