Κυριακή 11 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Καμιά ψήφος χαράμι στον ευρωμονόδρομο

Να μη χαραμίσουν την ψήφο τους στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να σκεφτούν την επόμενη μέρα, τότε που τα άλλα κόμματα θα πανηγυρίζουν πως ο ελληνικός λαός, όσο και αν διαμαρτύρεται, συμφωνεί με την ΕΕ, τη θεωρεί μονόδρομο και θα κάνει και άλλες θυσίες για να παραμείνει.

Με την επισήμανση αυτή απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ», τονίζοντας: «"Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων με ισχυρό ΚΚΕ παντού". Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει και με την ψήφο του να πετύχει ο λαός. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να ενεργοποιήσει τη λαϊκή δυναμική, να δώσει όραμα και ελπίδα στο λαό και τη νεολαία που σήμερα σκύβει συνεχώς το κεφάλι ζώντας με απελπισία, απαισιοδοξία και αβεβαιότητα για το αύριο. Ο άλλος δρόμος είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα και η ΕΕ των μονοπωλίων που ζούμε σήμερα. Σε αυτόν επιδιώκουν να εγκλωβιστεί και να υποταχθεί ο λαός η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλους ευρωλάγνους συνεταίρους».

Μιλώντας για τη μάχη στην Περιφέρεια τόνισε: «Σε όλες τις περιφέρειες και τους δήμους εφαρμόσθηκε κατά γράμμα η στρατηγική της ΕΕ ανεξάρτητα αν οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι ανήκαν στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προσπαθούν να το κρύψουν οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών και επικεντρώνουν την αντιπαράθεση στα πρόσωπα. Πίσω από τα πρόσωπα υπάρχουν πολιτικές. Αυτές πρέπει να κριθούν. Ο Σγουρός λέει ότι είναι ανεξάρτητος, αλλά υπηρέτησε όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τη σημερινή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ο Κουμουτσάκος υπόσχεται ότι αυτός θα εφαρμόσει καλύτερα αυτές τις κατευθύνσεις. Οπως ο Τσίπρας δείχνει την Μέρκελ, έτσι και η Δούρου δείχνει τον Φούχτελ, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Κρύβει ότι πίσω από τον Φούχτελ και την Μέρκελ είναι η ΕΕ και το πλαίσιο που διαμόρφωσε για την περιφέρεια και που το κόμμα της συμφωνεί.


Οι δυνάμεις του ΚΚΕ που εκφράζονται και από το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" λέμε ευθέως στο λαό ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών απαιτεί τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής και του συστήματος και ένα δρόμο ανάπτυξης που θα κινείται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα όμως διατυπώνουμε ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο διεκδικήσεων που θα εμποδίζει τα χειρότερα, θα μπορεί να αποσπάσει κάποιες βελτιώσεις. Δεν χρειάζεται σήμερα ο λαός παλιούς ή νέους υπαλλήλους της ΕΕ στην περιφέρεια και τους δήμους. Χρειάζεται έναν ισχυρό πόλο εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης στην Τοπική Διοίκηση, που μαζί με το λαό θα χτίζουν μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα αντιστέκεται, θα κατακτά και θα ανοίγει το δρόμο των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών. Χωρίς δισταγμό, ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης", να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσει ο λαός αυτό που του ανήκει, τον πλούτο που παράγει και του τον κλέβουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σπάνε τη ΛΑΡΚΟ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι(19/5/2014)
Δυο πολιτικές συγκρούονται και στην Περιφέρεια(17/5/2014)
Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ ενισχύει το μετερίζι του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα(7/5/2014)
Να τους καταδικάσει η αγροτιά(28/10/2010)
Τα κονδύλια για την τοπική διοίκηση και τα λαϊκά προβλήματα(7/10/2010)
Μη χαραμίσετε ξανά το όπλο της ψήφου(7/10/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org