Κυριακή 11 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας να στηρίξουν χωρίς ενδοιασμούς το ΚΚΕ

Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ χωρίς κανέναν ενδοιασμό καλεί τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας ο συνεργαζόμενος με το Κόμμα, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός, στη συνέντευξη που ακολουθεί:

-- Υπηρετήσατε πολλά χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα. Δραστηριοποιηθήκατε συνδικαλιστικά σε αυτό και τώρα κατεβαίνετε στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ως συνεργαζόμενος. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να κάνετε αυτήν την επιλογή;

-- Η υπεύθυνη στάση του ΚΚΕ απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος, που γινόταν για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την καλυτέρευση των υπηρεσιών πυρασφάλειας της χώρας, αλλά και η ανυποχώρητη στάση που κράτησε παλεύοντας με όλες του τις δυνάμεις για όλα τα μεγάλα και τα καθημερινά προβλήματα του λαού και της χώρας μας, είναι η βασική αιτία που δέχτηκα την τιμητική πρόταση που μου έκανε το ΚΚΕ. Εχω μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω απέναντι σε ένα κόμμα που έχει αποτυπώσει σε κάθε σπιθαμή γης της πατρίδας μας, με το αίμα, τον ιδρώτα και τους αγώνες των μελών του, τη μακρόχρονη Ιστορία του. Το ΚΚΕ παλεύει για το δίκιο του λαού μας και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έχω διαλέξει τη σωστή πλευρά.


-- Στο πλαίσιο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών που πρέπει το κράτος να προσφέρει στους πολίτες, τι συμβαίνει σήμερα με την Πολιτική Προστασία;

-- Ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ήρθε να συμπληρώσει την προσπάθεια που γίνεται κυρίως από το 1998 και μετά για την υποβάθμιση των υπηρεσιών πυρασφάλειας με κύριο στόχο τον περιορισμό των δαπανών που επέβαλε η στρατηγική της ΕΕ μέσα από την ΟΝΕ. Επιχειρήθηκε βίαια και χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις η μεταφορά της δασοπυρόσβεσης στη Δασική Υπηρεσία. Αυτές οι επιλογές έφεραν πολλά δεινά για τον τόπο μας με απώλεια εκατομμυρίων στρεμμάτων - καμένων - δασικών εκτάσεων και την απώλεια δεκάδων πυροσβεστών και συμπατριωτών μας.

Οποιαδήποτε παρέμβαση στον τομέα της πυρασφάλειας και γενικότερα στο πλαίσιο λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) γινόταν με γνώμονα πάντα τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Δηλαδή:

1. Την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για την ανατροφοδότηση των επενδυτικών επιδιώξεων του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας μέσα από περικοπές και στις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα. Μόνο στην τελευταία 6ετία, από το 2008 μέχρι και σήμερα, από τους προϋπολογισμούς του ΠΣ που περιλάμβαναν δαπάνες κυρίως για τη στοιχειώδη λειτουργία του, έχουν αφαιρεθεί περίπου 210.000.000 ευρώ. Συνέπεια αυτών των περικοπών είναι ο πεπαλαιωμένος στόλος του ΠΣ, η έλλειψη κατάλληλων κτιριακών υποδομών για στέγαση υπηρεσιών και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, οι ελλείψεις στον ατομικό εξοπλισμό.

2. Την υποκατάσταση κατά ένα μεγάλο μέρος των οργανωμένων δομών που οφείλει να έχει το κράτος για την προσφορά υπηρεσιών πυροπροστασίας με το κατάλληλο προσωπικό και τις υποδομές, από τη συστηματική εμπλοκή εθελοντικών οργανώσεων και την προσπάθεια που γίνεται συστηματικά να περάσουν αρμοδιότητες πυρασφάλειας στους δήμους με δημιουργία δημοτικών πυροσβεστικών υπηρεσιών. Η αυθόρμητη εθελοντική προσφορά των συμπατριωτών μας γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης.

3. Την ένταξη και εμπλοκή των δομών της Πολιτικής Προστασίας στις κατασταλτικές ενέργειες, που πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του κατευνασμού των αντιδράσεων που περιμένουν από το λαϊκό κίνημα. Η κυβέρνηση συνενώνει όλες αυτές τις δομές των κρατικών μηχανισμών μέσω ενός επιτελικού σχεδιασμού στη βάση εξυπηρέτησης των κατασταλτικών ενεργειών όποτε τις χρειαστούν.

-- Τι πρέπει να κάνουν οι πυροσβέστες, αλλά και οι υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά στην κάλπη;

-- Οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα και γενικότερα στα Σώματα Ασφάλειας, ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, πρέπει να πάρουν υπόψη για τις συνέπειες που και οι ίδιοι βιώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική, από πού προέρχεται αυτή η πολιτική, ποιοι την υπερασπίζονται και ποιοι προσπαθούν να την σερβίρουν καμουφλαρισμένη δείχνοντας λάθος υπεύθυνους και όχι τον πραγματικό που είναι η ΕΕ και τα μονοπωλιακά συμφέροντα που υπηρετεί.

Πρέπει να αντισταθούν στην προσπάθεια που γίνεται να τους εντάξουν σε ένα διευρυμένο κατασταλτικό μηχανισμό, όπως προβλέπει η στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ, και να βρεθούν αντιμέτωποι με το λαό μας, από όπου προέρχονται και οι ίδιοι, όταν ο λαός αποφασίσει να συγκρουστεί με τις πολιτικές της ΕΕ.

Να πάρουν υπόψη τους τις εξελίξεις στην Ουκρανία σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και ποιοι τελικά πληρώνουν τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο που παράγει ο λαός αυτής της χώρας, αλλά και ποιους αξιοποιούν για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους, δηλαδή τους φασίστες και τους φιλοναζί.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό να στηρίξουν και τα τρία ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και την επομένη μέρα να βρεθούν στο δρόμο του αγώνα μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org