Κυριακή 11 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Ενισχυμένο ΚΚΕ για να σηκώσει κεφάλι ο λαός

Να μην υποκύψει ο λαός στα εκβιαστικά διλήμματα, να δώσει δύναμη στη δύναμή του ενισχύοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καλούν τους ψηφοφόρους στην Α' Αθήνας οι δυνάμεις του ΚΚΕ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Στη βδομάδα που πέρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μέσα από σειρά εξορμήσεων και συγκεντρώσεων, στις ομιλίες του, πέρα από τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, εστίασε στα προβλήματα, στις αγωνίες των κατοίκων των διαμερισμάτων της πρωτεύουσας και ανέλυσε τις θέσεις του ΚΚΕ για κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νεολαίους και τις γυναίκες.

Καλούμε - τόνισε στη διάρκεια των συγκεντρώσεων - τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, το λαό μας που έχει γονατίσει από τη βαρβαρότητα που εφαρμόστηκε αυτά τα χρόνια, βαρβαρότητα που ήρθε για να μείνει, να μην υποκύψει στα διλήμματα. Να κλείσει τα αυτιά του στην ηττοπάθεια, να μη φοβηθεί, να σταθεί όρθιος, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες, για να παλέψουμε με καλύτερους όρους το επόμενο διάστημα.

Αναφερόμενος στον καβγά που στήνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Προσπαθούν να εγκλωβίσουν στη λογική "πώς θα αποτρέψουμε τα χειρότερα". Ο ένας εκβιάζει με τη σταθερότητα και ο άλλος με τη λογική "εδώ που φτάσαμε, δε γίνεται χειρότερα, κάτι μπορεί να βελτιωθεί".

Με αυτήν τη λογική συγκρουόμαστε, προτάσσοντας τις δυνατότητες που έχει ο λαός μας και τα δικαιώματα που δεν μπορούμε να τα αφήσουμε στην άκρη αποδεχόμενοι τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων. Αυτό που θα ενώσει και στις 3 κάλπες τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα ψηφίζοντας το ΚΚΕ είναι να κατανοηθεί ότι η σκληρή καθημερινότητα που ζούμε και η αίσθηση ότι έρχονται χειρότερα έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της οικονομίας του κεφαλαίου και της κρίσης της, των δεσμεύσεων που έχουν δημιουργηθεί. Από αυτό το κάδρο δεν είναι έξω οι δήμαρχοι, ούτε οι περιφερειάρχες».

Για τη μάχη στο Δήμο της Αθήνας σημείωσε: «Ολοι οι υποψήφιοι στο Δήμο της Αθήνας είναι υποψήφιοι κομμάτων και η πολιτική των κομμάτων τους τους δεσμεύει και στη διαχείριση του δήμου, των αναρίθμητων, δηλαδή, αρμοδιοτήτων που έχει το τοπικό κράτος που λέγεται δήμος.

Λένε ότι πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα ο δήμαρχος και να είναι ικανός διαχειριστής. Είναι δύσκολο να τα μάθει κανείς; Δεν τα ξέρουν; Είναι πολιτική επιλογή τι ιεραρχεί ο καθένας.

Λένε, για παράδειγμα, ότι είναι ανύπαρκτος ο Καμίνης. Υλοποιήθηκε συγκεκριμένη πολιτική αυτά τα 4 χρόνια. Βαθιά αντιλαϊκή. Βαθιά και άγρια φορομπηχτική. Πολιτική συρρίκνωσης των υπηρεσιών του δήμου. Αρα όταν καταγγέλλουν τον Καμίνη για ανυπαρξία, είναι γιατί συμφωνούν στην υπαρκτή πολιτική που υλοποίησε.

Δεν μιλάνε για τους εργαζόμενους του δήμου, δεν μιλάνε για τις χορηγίες, για τις ΜΚΟ, για τους εργολάβους, για τη διαχείριση κρίσιμων προβλημάτων, όπως τα ναρκωτικά. Η συμφωνία τους σε κομβικά ζητήματα καταλήγει σε αφωνία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org