Κυριακή 11 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ - «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ»
Ανακοίνωση - κάλεσμα για φιλοξενία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος περίθαλψης ηλικιωμένων αγωνιστών «Σπίτι του Αγωνιστή» (ΣτΑ) και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) ενημερώνουν τους συντρόφους - συναγωνιστές και φίλους τους σε ολόκληρη τη χώρα, για τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις φιλοξενίας στο ίδρυμα «ΣτΑ».

Το «Σπίτι» άρχισε να λειτουργεί το 2008, με δυναμικότητα 26 κλινών, σε δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια. Σήμερα διανύει τον έβδομο χρόνο προσφοράς του. Ολο αυτό το διάστημα πολλές δεκάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες απ' όλη τη χώρα συγκέντρωσαν την αμέριστη φροντίδα του ιδρύματος στο πρόσωπό τους.

Με βάση τον ιδρυτικό σκοπό και τον κανονισμό λειτουργίας του, το ίδρυμα «ΣτΑ» «παρέχει σε ηλικιωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ, του αντιφασιστικού, δημοκρατικού αγώνα του ελληνικού λαού, καθώς και σε αγωνιστές του λαϊκού κινήματος γενικότερα φροντίδα, φιλοξενία». Με αξιοπρεπή διαμονή, υγιεινή και σωστή διατροφή, τακτική ιατρική παρακολούθηση και εφόσον χρειαστεί μεριμνά για εισαγωγή σε ενδεδειγμένο νοσηλευτήριο. Φροντίζει για την ψυχολογική στήριξη με ψυχαγωγία και άλλες δραστηριότητες. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούν τακτική επαφή με τους συγγενείς και φίλους τους κι αν το ζητήσουν, με έγκριση του ΔΣ, μπορούν να απουσιάσουν για ένα χρονικό διάστημα.

Για την είσοδο και παραμονή στο ίδρυμα απαιτείται αίτηση του ενδιαφερόμενου προς το ΔΣ του ιδρύματος, καθώς και συμφωνία τήρησης του κανονισμού λειτουργίας του. Βασική προϋπόθεση εισόδου του ενδιαφερόμενου είναι η δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησής του (κινητικότητα κ.ά.), με την έννοια ότι το ίδρυμα δεν είναι νοσοκομείο, καθώς και η οικονομική συνδρομή του, με βάση τις δυνατότητές του (συντάξεις, άλλα εισοδήματα). Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δε διαθέτει εισοδήματα, το αίτημα εξετάζεται από το ΔΣ κάθε φορά ανάλογα και με τις οικονομικές δυνατότητές του.

Με βάση τα παραπάνω και για τον καλύτερο προγραμματισμό της λειτουργίας του «ΣτΑ» καλούνται οι αρμόδιοι μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος (Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ, συνδικαλιστικές και άλλες μαζικές οργανώσεις), όλοι οι ενδιαφερόμενοι για φιλοξενία στο ίδρυμα να υποβάλουν την αντίστοιχη αίτηση, με σύντομο βιογραφικό σημείωμα, προς το ΔΣ του ιδρύματος («Σπίτι του Αγωνιστή», Ομήρου 35, Αγιος Δημήτριος, ΤΚ 172 35, τηλ. 210.97.69.036).

Σε κάθε αίτηση θα υπάρχει επικοινωνία και απάντηση από τη διεύθυνση του ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ