Σάββατο 17 Μάη 2014 - Κυριακή 18 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Δυο πολιτικές συγκρούονται και στην Περιφέρεια

Αποσπάσματα από την ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Θανάσης Παφίλης, τόνισε ότι σε όλες τις περιφέρειες, και στην Αττική βέβαια, σε όλους τους Δήμους, η ίδια αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόστηκε, ανεξάρτητα αν οι περιφερειάρχες ή οι δήμαρχοι ανήκαν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ, ή εμφανίζονταν σαν ανεξάρτητοι, γιατί όλοι τους συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ και της κυρίαρχης πολιτικής. Ολοι συμφώνησαν με τη γραμμή της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ΠΛΗΝ ΚΚΕ. Και συνέχισε:

«Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε στην περιφέρεια από τη Διοίκηση Σγουρού, με τη στήριξη τη ΝΔ, την ανοχή ή συναίνεση με αστερίσκους των άλλων παρατάξεων.

Ιδιωτικοποίηση, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, σπάσιμο ωραρίου και κυρίως χρηματοδότηση δράσεων του μεγάλου κεφαλαίου (γήπεδα, κέντρα επιχειρηματικότητας, διαχείριση απορριμμάτων).

Εγκριση και συναίνεση στην παράδοση του παραλιακού μετώπου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Φιλέτο για τους ομίλους, ψίχουλα για το λαό. Στο πογκρόμ που εξαπολύθηκε από τις κυβερνήσεις σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, στο βιοτικό επίπεδο, στους λαϊκούς αγώνες Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ.

Οι δεκάδες προτάσεις ανακούφισης που κατέθεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" για ενίσχυση ανέργων, θέρμανση σχολείων, αντισεισμική προστασία, κατάργηση διοδίων και άλλα απερρίφθησαν ως "μη ρεαλιστικές" από τις περισσότερες παρατάξεις. Είναι "ρεαλιστικό", βέβαια, να μην πληρώνουν φόρους στο πετρέλαιο οι εφοπλιστές, αλλά δεν είναι για να ζεσταίνονται οι μαθητές και ο λαός μας.


Τι υπόσχονται οι άλλοι υποψήφιοι;

Σγουρός και Κουμουτσάκος συγκρούονται για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Τι λέει η κυρία Δούρου στο λαό της Αττικής; Αλλάζουμε την Αττική. Νέα αρχή. Ποιον άραγε κοροϊδεύει;

 • Δηλαδή, θα βρουν δουλειά οι άνεργοι;
 • Θα ανοίξουν τα μαγαζιά;
 • Θα έχουμε δωρεάν Παιδεία και Πρόνοια;
 • Θα γίνουν έργα για το λαό;
 • Θα σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και θα επιστραφεί ό,τι έχει πουληθεί στους ιδιώτες;
 • Θα ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις γαλέρας;
 • Θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις;

Πώς θα γίνουν όλα αυτά με το ασφυκτικό, αντιλαϊκό πλαίσιο της κυβέρνησης και της ΕΕ; Τι θα είναι η Αττική; Νησίδα ευημερίας σε μια χώρα δυστυχίας; Είναι πολλοί οι υποψήφιοι στην περιφέρεια. Δύο όμως στρατηγικές και πολιτικές συγκρούονται. Αυτή που ζούμε σήμερα, της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης με μπλε, πράσινη ή πολύχρωμη εκδοχή και η πρόταση του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Ταυτόχρονα, όμως, διατυπώνουμε ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο διεκδικήσεων που θα εμποδίζει τα χειρότερα θα μπορεί να αποσπάσει κάποιες βελτιώσεις.

 • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών (Περιφερειών και Δήμων).
 • Οχι στη συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνσή τους.
 • Οχι στις απολύσεις. Μόνιμη σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν.
 • Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 • ΠΔΕ και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνομιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών.
 • Επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας».

Κλείνοντας ο Θανάσης Παφίλης έκανε κάλεσμα για: Ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση», ισχυρό ΚΚΕ που θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, θα στέκεται στο πλάι του λαού, θα αξιοποιεί όσες δυνατότητες υπάρχουν, για να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα, να αποσπάσει βελτιώσεις και μαζί με το λαϊκό κίνημα θα παλεύει για την ανατροπή της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχείς οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ(28/2/2016)
Τα αποτελέσματα που έδωσαν τα «exit polls»(19/5/2014)
Τα αποτελέσματα που έδωσαν τα «exit polls»(19/5/2014)
ΑΤΙΤΛΟ(16/5/2014)
Η δύναμη σε ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι δύναμη για το λαό(9/5/2014)
Αναχώματα(15/9/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org