Τρίτη 11 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τον ταμιευτήρα του Μόρνου

Τον κίνδυνο να μη γίνει η δημοπράτηση του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου, παρόλο που έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, επισημαίνουν, με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και Γ. Γκιόκας.

«Επειδή -σημειώνεται στην Ερώτηση- η υλοποίηση έργων όπως αυτό αποτελεί ζητούμενο μιας σωστής και ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του υδατικού πλούτου που θα έχει πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών», οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό να ληφθούν μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η υλοποίηση του έργου με την πλήρη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Η υλοποίηση του έργου θα αποτελέσει ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων των παραλίμνιων οικισμών του δήμου Δωρίδας (Λιδορικίου, Πενταπόλεως και οικισμού Παλαιοκάστρου, Μαλανδρίνου και του σωφρονιστικού καταστήματος Μαλανδρίνου, Αμυγδαλιάς, Βραίλας και Λεύκας), με σκοπό την προστασία του ταμιευτήρα της λίμνης Μόρνου και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής γενικότερα, ενώ οφέλη θα έχει και για τους κατοίκους της Αττικής, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ο ταμιευτήρας Μόρνου είναι σημαντική πηγή υδροδότησης του λεκανοπεδίου», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ