Τρίτη 11 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Με επιτυχία η χρονιάτικη εκδήλωση

Παραβρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Στιγμιότυπο από το χαιρετισμό του Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση
Στιγμιότυπο από το χαιρετισμό του Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση
Μέσα σε αγωνιστικό κλίμα, με το κέφι να σμίγει με το αντάρτικο τραγούδι και το υπόλοιπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) πραγματοποίησε την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τη χρονιάτικη εκδήλωση - συνεστίασή της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το «παρών» έδωσε και το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Νίκος Σοφιανός.

Ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Χρήστος Τσιντζιλώνης, στο χαιρετισμό του υπογράμμισε την τεράστια προσφορά των γυναικών αγωνιστριών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στις οποίες ήταν αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Χρειάζεται ριζική αλλαγή για να γίνουν πράξη οι γερμανικές αποζημιώσεις

Η συγκίνηση και η αγωνιστική διάθεση των παρευρισκόμενων ανέβηκαν κατακόρυφα με το σύντομο χαιρετισμό της ΚΕ του ΚΚΕ που απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας, στη «δρακογενιά» της Αντίστασης των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στη γενιά που, όπως είπε, πέρασε διά πυρός και σιδήρου από τις φυλακές και τις εξορίες, αλλά «δεν τα δίπλωσε ποτέ».

Στο χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων, σημείωσε τα εξής σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις και τις δηλώσεις του Γερμανού Προέδρου, Γ. Γκάουκ: «Δεν μας ικανοποιούν, όπως λένε ορισμένοι αυτές τις μέρες, οι δηλώσεις συμπάθειας και δήθεν μετανοίας του Προέδρου της Γερμανίας, του κ. Γκάουκ. Εχουμε χορτάσει από συγγνώμες και από μεγάλα λόγια. Κι όπως λέει ο ελληνικός λαός με τη σοφία του, "από τότε που βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο". Τα εγκλήματα που έκαναν οι ναζί, οι φασίστες, στη χώρα μας, δεν διορθώνονται με κάποιες τέτοιες δηλώσεις μετανοίας, όσο κι αν έχουν κι αυτές την ηθική τους γενικά αξία. Θα πρέπει οι γερμανικές αποζημιώσεις να γίνουν πράξη, αλλά όμως αυτό χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται να χαράξουμε ένα δρόμο, ώστε να αλλάξει ριζικά η κατάσταση στη χώρα μας, να φύγει αυτή η τάξη που έχει την πραγματική εξουσία, να φύγει το πολιτικό προσωπικό αυτής της τάξης, γιατί είναι όλοι αυτοί που αντιστρατεύονται τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, για μια πραγματική διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org