Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Σοβαρές οι επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση της πολιτικής αεροπορίας

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με την ΟΣΥΠΑ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) συναντήθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στους δίκαιους αγώνες και την προσπάθεια των εργαζομένων στις υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας. Το ΚΚΕ σταθερά εμμένει στη θέση του: καμία ιδιωτικοποίηση, καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σε εργασιακές σχέσεις, σε μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια του "Eνιαίου Eυρωπαϊκού Oυρανού" που θα μεγαλώσει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, θα αυξήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων.

Από την άλλη μεριά, πρόκειται για υπηρεσία -όπως συνολικότερα τα αεροδρόμια και ο εναέριος χώρος της χώρας- με μεγάλες οικονομικές, πολιτικές επιπτώσεις στην άμυνα της χώρας και της λαϊκής κυριαρχίας, από την προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων, της εφαρμογής των σχεδίων της ΕΕ και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων».

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, ενημέρωσε τον Δ. Κουτσούμπα αναφορικά με τις θέσεις της Ομοσπονδίας για τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, αλλά και του εναέριου χώρου, που βρίσκεται στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και της ΕΕ. Εκτός από τις απολύσεις που απειλούν τους εργαζόμενους, υπογράμμισε τον κίνδυνο να οδηγηθούν σε κλείσιμο πάνω από 20 αεροδρόμια της χώρας. Με δεδομένο ότι τα κερδοφόρα αεροδρόμια που ενδιαφέρουν τους επιχειρηματικούς ομίλους δεν είναι περισσότερα από 7 όπως ανέφερε, τόνισε πως χωρίς αεροδρόμιο κινδυνεύουν να βρεθούν μια σειρά νησιά και ακριτικές περιοχές, με συνέπειες όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και για την αμυντική ικανότητα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ