Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11684

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να αποσυρθεί το αντικομμουνιστικό πρόγραμμα της ΕΕ

ΣΕΛ.  7
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Είναι η πρότασή τους για έξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  3

ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ των λαϊκών στρωμάτων
  • Ο ενιαίος φόρος ακινήτων οδηγεί σε τρομακτική αύξηση της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από: Τη μονιμοποίηση του δήθεν έκτακτου χαρατσιού στη λαϊκή κατοικία, τη φορολόγηση κάθε μικροϊδιοκτησίας ανεξάρτητα από τη χρήση της, τη φορολόγηση κάθε σπιθαμής γης που μπορεί να οικοδομηθεί με αβάσταχτους συντελεστές και τη φορολόγηση των μικροαγροτών.
  • Υπηρετείται ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής για επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων για να προχωρήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια. Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες γης θα εξαναγκαστούν να ξεπουλήσουν την όποια ακίνητη περιουσία κατέχουν γιατί η κατοχή της γίνεται πλέον αβάσταχτη.
  • Καμιά αναμονή, καμιά επανάπαυση! Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν άμεσα την απόσυρση του σχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία, την πλήρη φοροαπαλλαγή για μισθωτούς με οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, την αφορολόγητη πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο και τη φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη.

ΣΕΛ.  9

Απεργία και κινητοποιήσεις στις 3 Νοέμβρη για την κυριακάτικη αργία

Σε απεργία και κινητοποιήσεις προχωρούν την Κυριακή 3 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες. Η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί την αφετηρία της εφαρμογής του νόμου με τον οποίο κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν να καταργήσουν την Κυριακή αργία. Συγκεντρώσεις από τα ταξικά σωματεία έχουν ήδη οριστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.


ΣΕΛ.  10

Θέατρο του παραλόγου;

Η ΝΔ επιμένει στο ρόλο του νονού του ΣΥΡΙΖΑ. Τον έχει βαφτίσει κομμουνιστική, αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική δύναμη, αντίπαλο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κ.λπ. Ιδιότητες που δεν αναγνωρίζει, άλλωστε, ούτε ο ίδιος στον εαυτό του. Εφτασε, μάλιστα, να χαρακτηρίζει «συνονθύλευμα κομμουνιστών» το οπορτουνιστικό Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ιδρύθηκε με βάση τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος προβλέπει ότι όρος για την ίδρυση των «ευρωκομμάτων» είναι ο σεβασμός των αρχών της ΕΕ. Θέατρο του παραλόγου; μικροκομματική σκοπιμότητα; Οχι μόνο. Βεβαίως, η ΝΔ προσπαθεί να στήσει νέα αποπροσανατολιστική δικομματική - διπολική αντιπαράθεση στο πλαίσιο αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Σε τελευταία ανάλυση, η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος από τους δύο είναι πιο ένθερμος υποστηρικτής της ΕΕ δεν ενδιαφέρει στο ελάχιστο τον ελληνικό λαό που υποφέρει και στενάζει, όπως και δεν τον απασχολεί ποιος θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, δηλαδή ποιος θα υπηρετεί καλύτερα την ΕΕ των μονοπωλίων και των πολύμορφων επεμβάσεων κατά των λαών και των κινημάτων τους. Ο στόχος, όμως, είναι σαφής, η ΝΔ με τη στάση της και τη χτεσινή ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος συνεχίζει τη βρώμικη τακτική της ενοχοποίησης της πάλης ενάντια στην ΕΕ, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και το καπιταλιστικό σύστημα, αυτή δηλαδή την τακτική που ξεκίνησε ο Α. Σαμαράς με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Την επίθεση την αξιοποιεί γενικά η αστική τάξη για να ενισχύσει τον αντικομμουνισμό, να προετοιμάσει επίθεση ενάντια στην αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, αλλά και να ασκήσει πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ για περισσότερες αποδείξεις «ρεαλιστικής προσαρμογής» και διαβεβαιώσεις ως ενδεχόμενου αυριανού διαχειριστή, πίεση στην οποία, όπως αποδεικνύεται, ανταποκρίνεται σύσσωμος!


Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί αύριο Σάββατο



ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚ ΤΟ 1944
Ο ηρωισμός της λαϊκής αντιφασιστικής πάλης

ΣΕΛ.  6
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Στις 31 Οκτώβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  10
ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Κάτω τα χέρια από τους αγρότες που παλεύουν!

ΣΕΛ.  13
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δρομολογεί την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων

Την ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, κύρια για μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε φάση αναδιάρθρωσης, ανήγγειλε ουσιαστικά ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, χτες στη Βουλή, επιδοκιμάζοντας σχετική προηγούμενη δήλωση που έκανε ο Ευρωπαϊκός Επίτροπος Ολι Ρεν. Μετά το Νοέμβρη ο σχετικός νόμος.


ΣΕΛ.  13
ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης χτες στη Χαλκίδα

ΣΕΛ.  13
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Εκαναν χτες πολύμορφες κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ