Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Πρόγραμμα - κρίκος της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της ΕΕ

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για το αν θα συνεχίσει η ΕΕ να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χ.Μ. Μπαρόζο και τις επιτρόπους Β. Ρέντινγκ και Α. Βασιλείου, κατήγγειλε τη χρηματοδότηση από την ΕΕ του προγράμματος «Ευρώπη για του Πολίτες 2014-2020», της ανιστόρητης και επικίνδυνης «θεωρίας των άκρων», που επιχειρεί την απαράδεκτη ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Στην επιστολή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως τη στιγμή που κλιμακώνεται η επίθεση ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων ενάντια στους λαούς, τα όργανα της ΕΕ διαθέτουν άφθονο χρήμα για να προωθήσουν την ανιστόρητη και επικίνδυνη «θεωρία των άκρων». Με το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020» η ΕΕ χρηματοδοτεί με 229 εκατομμύρια ευρώ την αντικομμουνιστική της εκστρατεία, τη χυδαία παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, με πρώτο και κύριο στόχο να ποτίσει τα μυαλά, ιδίως της νέας γενιάς, με το δηλητήριο του αντικομμουνισμού.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνιστά έναν ακόμη κρίκο στη χυδαία αντικομμουνιστική εκστρατεία, που η ΕΕ προωθεί ως επίσημη ιδεολογία, με οργανωμένο σχεδιασμό» τονίζει στην επιστολή του και συμπληρώνει: «Η απαράδεκτη προσπάθεια να ταυτιστούν τα εγκληματικά φασιστικά - ναζιστικά καθεστώτα με τη σοσιαλιστική οικοδόμηση (...) συνδέεται με τις επιδιώξεις τμημάτων του κεφαλαίου για την ενίσχυση των φασιστικών μορφωμάτων που αναδύονται σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ (...) Μάταια επιδιώκουν να αθωώσουν τη ναζιστική θηριωδία και να προσβάλουν βάναυσα τη μνήμη εκατομμυρίων κομμουνιστών και αγωνιστών των απελευθερωτικών κινημάτων που έδωσαν τη ζωή τους για να απαλλάξουν την Ευρώπη από τη ναζιστική - φασιστική βαρβαρότητα».

Ρωτά, δε, την Επιτροπή αν η ΕΕ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, τη κατασυκοφάντηση του πρωτοπόρου ρόλου του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος για τη συντριβή του ναζισμού - φασισμού;

  • Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας με ανακοίνωσή της καταδικάζει τη θεωρία των «δύο άκρων» και το «κατάπτυστο ευρωενωσιακό πρόγραμμα (...) με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό». Οπως καταγγέλλει «αλλοιώνουν την ιστορική μνήμη, παραχαράσσουν την ιστορία γιατί φοβούνται τις ριζοσπαστικές, αγωνιστικές διαθέσεις του λαού». Η Ομοσπονδία καλεί τους φορείς «να μην δεχτούν να γίνουν αρωγοί της ΕΕ και της κυβέρνησης στην προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και ειδικά στην Ελλάδα που το κίνημα της αντίστασης κατά του φασισμού - ναζισμού πλήρωσε με το μεγαλύτερο φόρο αίματος (600.000 νεκρούς) μετά τη Σοβιετική Ενωση (20 εκατομμύρια νεκροί)».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το άθλιο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου θα βρει τη θέση του στα σκουπίδια της Ιστορίας(2019-09-20 00:00:00.0)
Η ιστορική αλήθεια δεν διαστρεβλώνεται, ούτε παραγράφεται!(2016-05-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλει αντικομμουνιστική υστερία(2013-11-14 00:00:00.0)
«Ξέχασαν» τ' όνομα της Χρυσής Αυγής(2013-10-12 00:00:00.0)
Επικίνδυνη και ανιστόρητη η θεωρία των «δύο άκρων»(2013-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ