Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΝΔ συνεχίζει τον επικίνδυνο δρόμο της θεωρίας των «άκρων»

Η ΝΔ συνεχίζει την αναπαραγωγή της σάπιας και επικίνδυνης θεωρίας των «άκρων», κατατάσσοντας σ' αυτά τις δυνάμεις που παλεύουν «ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τη νεοαποικιοκρατία και τη δύναμη των πολυεθνικών εταιρειών», τη «διάλυση του ΝΑΤΟ, το γενικό αφοπλισμό και την κατάργηση των στρατιωτικών βάσεων εντός ΕΕ». Συνεχίζει, δηλαδή, στη ρότα που χάραξε ο Α. Σαμαράς στην ομιλία του στις ΗΠΑ, ως πολέμιος υποτίθεται των «άκρων». Ολ' αυτά σε επίσημη ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ιωαννίνων, Αννας Ασημακοπούλου που κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΕΑ ως «συνονθύλευμα παλαιοκομμουνιστικών κομμάτων».

Είναι αξιοπερίεργη η επιμονή της ΝΔ να προσάπτει στο ΣΥΡΙΖΑ (αξιοποιώντας ακόμα και το ΚΕΑ που ιδρύθηκε αποδεχόμενο τη λογική των ευρωκομμάτων και τους θεσμούς της ΕΕ) θέσεις, χαρακτηριστικά και πολιτικές θέσεις που δεν έχει. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καμία σχέση δεν έχει ούτε με τον κομμουνισμό, ούτε με την αντιιμπεριαλιστική αντικαπιταλιστική πάλη, ούτε απειλεί την ΕΕ και το ΝΑΤΟ... Αλλού όμως φαίνεται ότι είναι το ζήτημα.

Η ΝΔ επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας του πίεση (που απ' ό,τι φαίνεται πιάνει τόπο) όμως δεν μπορεί να κρύψει ποιος είναι ο πραγματικός στόχος. Αναφέρει, για παράδειγμα, στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου στην ανακοίνωσή της: «Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας (Τσεχία) που η νεολαία του είχε τεθεί εκτός νόμου λόγω της εξτρεμιστικής της δράσης». Η Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας πράγματι είχε τεθεί εκτός νόμου όχι για εξτρεμισμό αλλά επειδή στο καταστατικό της αναφέρονταν η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στο άκουσμα των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΕΑ βγάζουν σπυράκια. Θυμίζουμε επίσης ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ πρωτοστάτησαν στην έκφραση αλληλεγγύης και στην πραγματοποίηση διεθνούς καμπάνιας για να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση. Είναι λοιπόν φανερό ποιος είναι ο στόχος: Το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και η οργανωμένη πολιτικά πρωτοπορία του, το Κομμουνιστικό Κόμμα, αυτός είναι ο στόχος απ' τον οποίο δεν παραιτήθηκαν ποτέ και που για να τον πετύχουν ανοίγουν επικίνδυνες ατραπούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ