Τρίτη 8 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφαλτήριο για τη μάχη της απεργίας

Μεγάλες σε όγκο και παλμό συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Μεγάλο σε όγκο και παλμό ήταν τα συλλαλητήρια που διοργάνωσε το Σάββατο το πρωί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ, βάζοντας γερά θεμέλια στη μάχη της απεργίας που ήδη αποφασίζουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα, για τις 23 Οκτώβρη. Αντίστοιχα μεγάλες ήταν και οι 40 και πλέον συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος, που έγιναν την τελευταία βδομάδα σε όλη τη χώρα και ολοκληρώθηκαν χτες Δευτέρα.

Στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Χαιρέτησαν η Χριστίνα Σούλη, εκ μέρους των εργαζόμενων στα «Sprider» και ο Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Η πυκνή σε διάταξη πορεία που ακολούθησε, απλώθηκε σε όλη τη Σταδίου, από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα.

Στην κεφαλή της βρέθηκαν με το πανό τους οι εργαζόμενοι των «Sprider» του Πειραιά. Φτάνοντας στο ύψος της Κλαυθμώνος, ολόκληρη η πορεία διαδήλωσε την αλληλεγγύη της στους περισσότερους από 800 απολυμένους της επιχείρησης, φωνάζοντας: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, ο Χατζηιωάννου ήθελε δουλεία».

Ανάμεσα στα πανό των Ομοσπονδιών, των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, τις σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, ξεχώριζε το κεντρικό πανό του ΠΑΜΕ, που καλούσε σε απεργία στις 23 Οκτώβρη για «Αποτροπή των μέτρων - ανατροπή της βαρβαρότητας». Με συνθήματα ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, για τις σύγχρονες ανάγκες και τις διεκδικήσεις του ταξικού κινήματος, η πορεία κατέλαβε όλη την Αμαλίας, στο κομμάτι μπροστά από το Βουλή, από την Οθωνος μέχρι και χαμηλά στη Β. Σοφίας και ολόκληρη την Γεωργίου Α', που περνάει μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την ίδια ώρα, ο κόσμος συνέχιζε να «μπαίνει» στο Σύνταγμα από την οδό Σταδίου, πυκνώνοντας ολοένα και περισσότερο την εργατική λαϊκή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ! Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Εκτεταμένα αποσπάσματα παρουσιάζει ο «Ριζοσπάστης».

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι από δεκάδες χώρους δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Ξεχωριστή σημασία έχει η συμμετοχή στο συλλαλητήριο εργαζομένων από κλάδους και επιχειρήσεις που τώρα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας - ΕΕ. Ανάμεσά τους, οι εργαζόμενοι από τον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών και ιδιαίτερα από την «Coca - Cola», οι εργαζόμενοι από τα «Sprider», το «ΦΩΚΑ», την ΕΛΒΟ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε», η Ελένη Τσεκούρα, εργαζόμενη στα «SPRIDER», ενώ την κεντρική ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ έκανε η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έγιναν το Σάββατο και σε άλλες πόλεις. Μαζική ήταν η συγκέντρωση στην Πάτρα, όπου ακολούθησε πορεία. Επιστολή των 11 εργαζομένων που βρίσκονται στην ανεργία μετά το λουκέτο στα «Sprider» διαβάστηκε στη συγκέντρωση στο Αγρίνιο. Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα σε Τρίκαλα, Κομοτηνή, Χαλκίδα, Λαμία, Θήβα, Λιβαδειά, Γιάννενα, Σκόπελο και Κω. Χτες βράδυ, σε Ρέθυμνο, Ρόδο και Ικαρία.


ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ετοιμότητα, για να εμποδιστούν τα νέα μέτρα(2014-12-09 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στα «Sprider Stores»(2013-10-04 00:00:00.0)
«Οχι» στην εμπορευματοποίηση του νερού(2012-10-04 00:00:00.0)
Πρώτο απεργιακό μήνυμα(2012-09-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-07-27 00:00:00.0)
Από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τα τελευταία χρόνια(2009-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ