Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πρώτο απεργιακό μήνυμα

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορεία, χτες, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Απάντηση στη διάλυση και απαξίωση της εκπαίδευσης έδωσαν, χτες, δάσκαλοι, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Χτες, απεργούσαν οι δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ενώ οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν στάση εργασίας. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή και στη συνέχεια συμμετείχε στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου καλούσαν οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ). Οι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή, μέσω της οδού Σταδίου.

Στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών μίλησε ο Αχ. Ζορμπάς, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, τονίζοντας: «Στην υποταγή και την εξαθλίωση απαντάμε με αγώνες για επιβίωση και προοπτική την κοινωνία, το σχολείο και τον εκπαιδευτικό των λαϊκών αναγκών».

Δάσκαλοι και καθηγητές αντιδρούν συνολικά στην άθλια κατάσταση στα σχολεία, τα οποία ξεκίνησαν, προχτές, με κενά εκπαιδευτικών, χρέη των σχολικών επιτροπών για τις περσινές λειτουργικές ανάγκες, ανεπαρκή κάλυψη της μεταφοράς μαθητών. Την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί «αμείβονται» με μισθούς πείνας. Στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπου ήδη οι εργοδότες είχαν προχωρήσει σε μειώσεις, η κυβέρνηση ενέκρινε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία οι μισθοί των εκπαιδευτικών πρέπει να ακολουθούν αυτές των δημοσίων υπαλλήλων. Αρα, άναψε το «πράσινο φως» για μεγάλες περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών.

Σε άλλες πόλεις

«Μόρφωση - δουλειά - Πρόνοια - Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», διαδήλωσαν εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί και εργαζόμενοι των ΟΤΑ που συμμετείχαν στην απεργιακή προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, χτες το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Ικτίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκαν προς το Αγαλμα Βενιζέλου όπου είχαν συγκεντρωθεί τα σωματεία εκπαιδευτικών. Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Μέσα από τα πανό και τα συνθήματά τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είπαν «Οχι» στην αξιολόγηση και στην εφεδρεία, «Οχι» στις απολύσεις και στο διάλογο - απάτη. Απαίτησαν να μην πτωχεύσουν τα σχολεία και η λαϊκή οικογένεια, ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Κάλεσαν το λαό μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους υγειονομικούς να παλέψουν για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Φάρμακα για όλους.

Συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου οργάνωσε, χτες το πρωί, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας.

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί σε Χανιά και Ηράκλειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ