Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11668

Για τη θεωρία των δύο άκρων

Αρθρο της Ελένης Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  9  -  10
Για το ναζισμό - φασισμό

Αρθρο του Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  12  -  13

Αναμέτρηση με την εξουσία των μονοπωλίων και την ΕΕ

Δημοσιεύεται σήμερα στον «Ριζοσπάστη» ολόκληρη η εισήγηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη 2013

  • Αναντικατάστατος ο ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για την απόκρουση των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων. Με επαναστατική στρατηγική, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ριζική αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών. Να ανοίξει ο δρόμος, μέσα από την οργανωμένη κίνηση και δράση των εργατικών - λαϊκών μαζών, για να ξεριζωθούν μια για πάντα οι αιτίες που αναπαράγουν τη φτώχεια και τον πόλεμο για τους εργαζόμενους, τα κέρδη και τον πλούτο για τους καπιταλιστές.
  • Η πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και τον αγώνα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για την εργατική - λαϊκή εξουσία.
  • Η λύση δεν βρίσκεται στον λεγόμενο «εκδημοκρατισμό» της ΕΕ, στον «εξανθρωπισμό» του καπιταλισμού, που προβάλλουν δυνάμεις του οπορτουνισμού.
  • Αποτελεσματική δράση για την οριστική εξαφάνιση του φασισμού συνδέεται με τη λαϊκή πάλη και συμμαχία με όρους ανατροπής του συστήματος που θρέφει τους ναζί. Αντιφασιστικά μέτωπα με πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την καπιταλιστική εκμετάλλευση ή αποκρύπτουν τη σχέση του φασισμού με το σύστημα είναι αποπροσανατολιστικά.

ΣΕΛ.  2  -  4

Motion Team

Με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την απεργία στις 23 Οκτώβρη

Τα συλλαλητήρια της προηγούμενης βδομάδας, των συνδικάτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δεν «κλείνουν» κάποιον κύκλο δράσης. Κρατούν σταθερά ανοιχτό το μέτωπο της ταξικής πάλης. Ηταν αποφασιστικό βήμα μπροστά, στην πορεία προς την προειδοποιητική γενική απεργία στις 23 Οκτώβρη. Πρόταση την οποία απηύθυνε την προηγούμενη βδομάδα το ΠΑΜΕ προς όλες τις οργανώσεις της εργατικής τάξης της χώρας μας.


ΣΕΛ.  14


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η στρατηγική χειραγώγησης των λαών

ΣΕΛ.  5  -  6
Μήνυμα του ΚΚΕ για το θάνατο του στρατηγού Βο Νγκιέν Γκιαπ

ΣΕΛ.  24
Για τη λεγόμενη κοινωνική επιχειρηματικότητα

ΣΕΛ.  17  -  18
ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Προσκλητήριο στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  7
ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Στηρίγματα του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  11
ΗΠΑ
Σκληρές ενδοαστικές κόντρες

ΣΕΛ.  21
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Για το χαράτσι των 25 ευρώ

ΣΕΛ.  19
ΠΑΜΕ
Συμπεράσματα από τους αγώνες των εκπαιδευτικών

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απευθύνεται στους συναδέλφους με τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις τελευταίες εξελίξεις. Καλούμαστε στις Γενικές Συνελεύσεις, στα σχολεία, να συζητήσουμε και να αποτιμήσουμε συλλογικά αυτήν τη φάση των κινητοποιήσεων, να βγάλουμε συμπεράσματα, να προετοιμάσουμε έγκαιρα τη συνέχεια της πάλης.


ΣΕΛ.  15  -  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ