Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Τι θέλει τελικά η «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ, επίσημα και δημόσια, πριν ένα χρόνο είχε ενημερώσει για τις οικονομικές δυσκολίες του σταθμού λόγω της κρίσης, το πιθανό κλείσιμο του «902» και πρόσφατα για την πώληση με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Τι σκοπούς άραγε επιδιώκει να εξυπηρετήσει ο κουρνιαχτός που σηκώνουν «Αυγή» και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον «902»;

  • Από την πρώτη στιγμή, έχει ξεκαθαριστεί πως όλοι οι νόμοι τηρήθηκαν. Η Γενική Συνέλευση της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική» έλαβε την απόφασή της, η οποία κοινοποιήθηκε στο εμπορικό μητρώο πριν την υπογραφή του συμβολαίου. Τι θα ήθελε η «Αυγή», να ρωτήσει η «Ραδιοτηλεοπτική» την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αν θα πουληθεί η εταιρεία;

Είμαστε άλλο κόμμα, ο «902» ανήκει στο ΚΚΕ και στη «Ραδιοτηλεοπτική» κι αυτό έχει ξεκαθαριστεί πριν 30 χρόνια, όταν αυτοί που ήθελαν να διαλύσουν το ΚΚΕ έκαναν τα ίδια για τον «902», προσπαθώντας να αλλοιώσουν το χαρακτήρα του.

  • Πριν υπογραφεί το συμβόλαιο, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος, πληρώθηκαν οι φόροι. Τι θα ήθελε η Αυγή, να ενημερωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το πότε θα πληρωθούν οι φόροι ή μήπως θα ήθελε να παίξει το ρόλο του «φορέα» ελέγχου;

Τη «Ραδιοτηλεοπτική» αγόρασε η εταιρεία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD». Πρόκειται για κυπριακή εταιρεία που έχει συσταθεί με βάση τους νόμους της Κύπρου. Ασφαλώς δεν είμαστε αδιάφοροι για το πού πάει ο σταθμός. Στο συμβόλαιο καθορίζεται ότι η εταιρεία «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα. Επίσης, ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα -ηχητικά και λεκτικά- του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ.

***

Επιπλέον, σε «Αυγή» και ΣΥΡΙΖΑ τους έχει πάρει ο πόνος για το πότε θα ενημερωθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης...

  • Το συμβόλαιο έχει ήδη κατατεθεί στο ΕΣΡ και συνεπώς είναι ενημερωμένο. Οπότε ποιο είναι άραγε το πρόβλημά τους; Αλλο πρόβλημα έχουν.

Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι πριν ένα χρόνο, «Αυγή» και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κάθε είδους προσπάθειες για να δυναμιτίσουν τη λύση που δόθηκε, με την οποία επιδιώκουμε, και τότε όπως και σήμερα, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία. Προσπάθησαν με ανοιχτές παρεμβάσεις να την εμποδίσουν.

Γράφουν και διαλαλούν για τις προτάσεις να μετατραπεί ο «902» σε κοινό σταθμό της αριστεράς.

Το ΚΚΕ έχει πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική αυτοτέλεια, όλες οι πτυχές της δράσης του διέπονται από την αρχή ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν τι τους λέμε, καθαρά και απερίφραστα, και όχι να τους μπερδεύουμε.

Δεν είναι δυνατό να συλλειτουργούμε το σταθμό με κανένα άλλο κόμμα, καθώς έχουμε διαφορές και μάλιστα σοβαρές, γιατί θα καταργούσαμε μια σημαντική πλευρά της αυτοτέλειας του ΚΚΕ. Μπορείτε άλλωστε να φανταστείτε τι τραγέλαφος θα δημιουργούνταν με το πώς θα κατανέμονται οι εκπομπές, αφού θα ήταν κοινή ιδιοκτησία. Ζημιά στην ενημέρωση θα ήταν.

Αλλωστε η ζύμωση που έγινε από αυτό το θέμα είχε στόχο τις εντυπώσεις. Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι τέτοια πράγματα δε γίνονται.

***

Εμείς είπαμε και λέμε την αλήθεια και τους λόγους της πώλησης. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα ψέματα και τα περί «ηθικής». Το ηθικό κύρος του ΚΚΕ πηγάζει από τη σταθερότητα που έχει στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Συστατικό στοιχείο της κομμουνιστικής ηθικής είναι ο ανθρωπισμός, δηλαδή να μην υπάρχουν υποχρεώσεις στους εργαζόμενους που δίνουν μαζί τη μάχη με τον «902». Γι' αυτό προχωρήσαμε στην πώληση.

Πάει πολύ και αποτελεί πρόκληση οι υποστηριχτές του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος να μιλούν περί ηθικής για το ΚΚΕ...


Γ.Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να φέρει την... κάθαρση(2016-04-16 00:00:00.0)
Με ύφος εισαγγελέα ο Παπαδημούλης(2013-08-08 00:00:00.0)
Η απάντηση του ΚΚΕ(2013-08-07 00:00:00.0)
Δίνουν λαβές για κατασυκοφάντηση του «902» και του ΚΚΕ(2011-09-06 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον τούρκικο λαό(1999-08-31 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον τούρκικο λαό(1999-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ