Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11624

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Μαθητεία» για περισσότερους - Σχολείο για λιγότερους

ΣΕΛ.  24
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θριαμβολογεί για το «πρωτογενές πλεόνασμα» από την πτώχευση του λαού

ΣΕΛ.  3

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ στα νοσοκομεία για να επιταχύνουν τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας στις 23 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι καλεί το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής

Εναν ωμό εκβιασμό απηύθυνε χτες μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας. Προειδοποίησε πως αν δεν «προχωρήσουν» το επόμενο διάστημα τα νέα μέτρα σε βάρος της Υγείας του λαού, τότε, θα υλοποιηθεί το 25ευρω χαράτσι που θα πληρώνουν οι ασθενείς για να κάνουν εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο μέτρο είναι ήδη ψηφισμένο από το Νοέμβρη του 2012. Και προβλέπει ότι από 1/1/2014 κάθε ασθενής θα πληρώνει 25 ευρώ σε περίπτωση που θα κάνει εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή χορήγησης φαρμάκων. Να σημειώσουμε ότι σήμερα η εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο δε χρεώνεται. Ετσι, ο υπουργός Υγείας έρχεται να αξιοποιήσει το «μέτρο που έρχεται», ώστε να εκβιάσει για την υλοποίηση μέτρων όπως νέα κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, νοσοκομείων, νέες περικοπές προσωπικού.


ΣΕΛ.  11

ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ
Διαρροές για μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Καλαμάτα

Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα, στις πρόσφατες συναντήσεις στις ΗΠΑ τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Αμυνας προτάθηκε να αξιοποιηθεί αεροδρόμιο στην Ελλάδα για τη μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία χρησιμοποιούνται για κατασκοπευτικούς και επιθετικούς σκοπούς, αφού έχουν τη δυνατότητα να φέρουν όπλα.


ΣΕΛ.  3

ΚΚΕ
Πρόκληση

Αποτελούν πρόκληση οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα, όταν αυτό δημιουργήθηκε με την πρωτοφανή οικονομική αφαίμαξη του λαού, η οποία όχι μόνο δε θα σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί με νέα φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών. Το όποιο νέο «κούρεμα» του χρέους δε θα σταματήσει την αντιλαϊκή επίθεση. Αυτή θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα από το όποιο μείγμα διαχείρισης αποφασιστεί, για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ο λαός δεν πρέπει να ελπίζει σε λύση υπέρ του από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Λαϊκή συσπείρωση και Συμμαχία τώρα για να ανοίξει ο δρόμος για εξελίξεις προς όφελός του.



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Στο στόχαστρο οι μικροί οφειλέτες του Δημοσίου

ΣΕΛ.  18
Εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 30 χιλιάδες παιδιά

ΣΕΛ.  14
Εκοψαν επίδομα σε ανάπηρο που κινεί μόνο τα μάτια!

ΣΕΛ.  10
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Ξαναζεσταίνουν τον εκβιασμό «μέτρα ή χρεοκοπία»

ΣΕΛ.  2
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πολιτικές - πολιτιστικές γιορτές στην επαρχία

ΣΕΛ.  12
ΠΑΣΕΒΕ - ΠΙΕΡΙΑ
Κινητοποίηση κόντρα στα εκβιαστικά «ραβασάκια»

ΣΕΛ.  18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Προετοιμάζουν το έδαφος για ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

ΣΕΛ.  18
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
Ηχηρό χαστούκι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

ΣΕΛ.  15
Εκτεθειμένοι οι συκοφάντες του ΚΚΕ για τον «902»

Απάντηση σε μια προς μια τις συκοφαντίες που εξαπολύονται τις τελευταίες μέρες σε βάρος του ΚΚΕ με αφορμή τον «902», δίνουν τα στελέχη του Κόμματος σε δημόσιες παρεμβάσεις τους.


ΣΕΛ.  7   -   9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ