Τρίτη 18 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - DIGEA
Με σήμα της ΝΕΡΙΤ πάνε να διαμορφώσουν τετελεσμένα

Τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το σήμα της ΝΕΡΙΤ, του σχήματος που η κυβέρνηση σχεδιάζει να οικοδομήσει στα «ερείπια» της ΕΡΤ, εκπέμπει απ' το πρωί της Δευτέρας στη συχνότητα της ΕΡΤ στην πλατφόρμα της Digea, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει τετελεσμένα που θα διευκολύνουν την υλοποίηση της απόφασής της. Από χτες το πρωί, εμφανίστηκε η πρώτη εικόνα του σήματος της ΝΕΡΙΤ, στα κανάλια 48 και 52, υποδηλώνοντας την ύπαρξη σταθμού, πάνω από τις έγχρωμες κάθετες «μπάρες» που δηλώνουν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο πρόγραμμα.

Η εξέλιξη αυτή συσχετίστηκε και με τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών χτες το απόγευμα και το ενδεχόμενο μετάδοσης δηλώσεων. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα μέσω της EBU και καταγγέλλουν την εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ ως παράνομη.

Σε ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε τη νέα πειρατεία και παρανομία και διερωτόμαστε ποιος έδωσε την εντολή στη DIGEA να προχωρήσει στην αλλαγή του σήματος. Πώς χωρίς άδεια καταλαμβάνουν δημόσια συχνότητα χωρίς σύσταση εταιρείας παρά μόνο με εξαγγελίες. Πώς ανεβάζουν το λογότυπο. Είναι δυνατόν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, όπως διαρρέεται, να μεταδοθεί από έναν παράνομο τηλεοπτικό δίαυλο;».

Καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σε σχόλιό του για την εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την Digea που, από το πρωί εκπέμπει σήμα της νέας εταιρείας ΝΕΡΙΤ στη συχνότητα της ΕΡΤ. Με αυτό τον τρόπο και με την ενίσχυση των εκβιασμών, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει τετελεσμένα. Οι απειλές και οι εκβιασμοί πρέπει να πέσουν στο κενό. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ. Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής σήμερα (σ.σ. χτες) στις 7 το απόγευμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ