Τρίτη 18 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η αλληλεγγύη από το εξωτερικό

Νέες συγκεντρώσεις και ψηφίσματα καταδίκης της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ

Από τη διαμαρτυρία την Κυριακή στο Αμστερνταμ
Από τη διαμαρτυρία την Κυριακή στο Αμστερνταμ
Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης από Ελληνες μετανάστες στην Ευρώπη και αλλού, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Στις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν σε διάφορες πόλεις, συμμετείχαν οι Ελληνες κομμουνιστές με τα πανό τους. Με τα ψηφίσματα και τις ανακοινώσεις τους, ελληνικές Κοινότητες και Σύλλογοι από τις πέντε Ηπείρους, καταγγέλλουν ότι πλήττονται και οι ίδιοι από το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που είναι για πολλούς το μοναδικό μέσο πληροφόρησης και επαφής με την Ελλάδα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλήνων Ουγγαρίας με ανακοίνωσή του εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απολυμένους της ΕΡΤ. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Εμείς εδώ στην Ουγγαρία βλέπουμε νέα παιδιά να μεταναστεύουν στην Ουγγαρία όπου οι μισθοί είναι στα ίδια αν όχι σε χειρότερα επίπεδα από την Ελλάδα προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας του 60% στις νέες γενιές. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ, αλλά και των άλλων εργαζομένων που σαν μια γροθιά πρέπει να προσπαθήσουν να εμποδίσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».

Η ΚΟΒ του ΚΚΕ στην Ολλανδία διοργάνωσε την Κυριακή κινητοποίηση στην Dam square στο Αμστερνταμ, καλώντας «τους εργαζόμενους στην Ολλανδία μαζί με τους Ελληνες μετανάστες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για μην κλείσει η ΕΡΤ και κανένας εργαζόμενος να μη μείνει στο δρόμο. Να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στον εργαζόμενο λαό που πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική».

Στη Στοκχόλμη έγινε το Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία διοργάνωσαν Ελληνικοί Σύλλογοι στη Στοκχόλμη μαζί με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας. Μίλησαν μεταξύ άλλων συνδικαλιστές δημοσιογράφοι από Μέσα της χώρας, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Στοκχόλμης, Ολγα Μαργέτη, και ο Γιάννης Κωνστάντης, πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στο μετρό της Στοκχόλμης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργασιακά δικαιώματα, στην Ελλάδα και τη Σουηδία, με μειώσεις μισθών και ισοπέδωση των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Μηνύματα αλληλεγγύης καταφθάνουν διαρκώς και στο ΠΑΜΕ, για τον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ και το κύμα συμπαράστασης από τις ταξικές δυνάμεις. Μεταξύ άλλων, μηνύματα έχουν στείλει η Γενική Γραμματεία Εργαζομένων στη Δημόσια Ιταλική Τηλεόραση RAI (SNATER), το Σωματείο Εργαζομένων στην Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο του Ισπανικού Συνδικάτου LAB, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών, το Περιφερειακό Γραφείο Λατινικής Αμερικής της ΠΣΟ, η Ενωση των Κοινωνικών Επιστημών Τσεχίας και η Ενωση Τσέχων συγγραφέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ