Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επιστολή στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία της Αστυνομίας

Το ΚΚΕ στηρίζει το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των ενστόλων για αξιοπρεπή διαβίωση, όπως για κάθε εργαζόμενο, σημειώνει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

Σε επιστολή της στις 27/2/2013 προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας της Αστυνομίας (EUROCOP), Anna Nellberg, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζει:

«Κυρία Anna Nellberg,

Σε επιστολή που στείλατε με ημερομηνία 22/2/2013, αναφέρεται ότι το μέλος σας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), σας ενημέρωσε ότι "η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει πειθαρχικά μέτρα και νομικές δράσεις, συμπεριλαμβανομένων μιας επιβαλλόμενης αναδιάρθρωσης του σωματείου, ως αποτέλεσμα των δημόσιων διαδηλώσεων των αστυνομικών. Εάν η δράση αυτή πραγματοποιηθεί, θα απέτρεπε την ΠΟΑΣΥ από την κανονική αντιπροσώπευση των μελών της".

Μας υπογραμμίζετε επίσης την ανάγκη "να αποδεχτούμε το δικαίωμα ενός σωματείου να διαδηλώνει ειρηνικά όπως γίνεται σε άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Κυρία πρόεδρε,

Είναι γνωστό και ιδιαίτερα την τελευταία τριετία, ότι οι κυβερνήσεις της χώρας μας, αξιοποιώντας την κρίση, με τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα, τους εφαρμοστικούς νόμους, τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου, βρήκαν την ευκαιρία με μπαράζ μέτρων να επιταχύνουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Στα πλαίσια αυτά καρατομούνται τα εργασιακά, τα μισθολογικά, τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, συμπεριλαμβανομένων και των ενστόλων.

Θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική οξύνει τα προβλήματα του λαού αλλά και της πλειοψηφίας των υπαλλήλων στην Ελληνική Αστυνομία, επιφυλάσσοντας γι' αυτούς το ρόλο του θύματος και ταυτόχρονα του θύτη με την καταστολή των αγώνων του λαού μας.

Οσο μας αφορά πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι μια επιλογή έχουν: Το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και την ανάπτυξη των αγώνων τους.

Ετσι υπερασπιζόμαστε τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, στην εργασία, στους μισθούς, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, για κάθε ζήτημα της ανθρώπινης υπόστασης.

Κατανοούμε τη διαφορά ανάμεσα σ' ένα θεσμό - μηχανισμό από τη φύση του αντιλαϊκό και στους ανθρώπους που εργάζονται σ' αυτόν σπρωγμένοι από την ανάγκη της επιβίωσης.

Γι' αυτό στην επίθεση των κυβερνήσεων σε βάρος του λαού, οι ένστολοι, που βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης, δεν πρέπει να σταθούν απέναντι στις διεκδικήσεις του και τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των ενστόλων για αξιοπρεπή διαβίωση, όπως για κάθε εργαζόμενο.

Σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας η ένταση της καταστολής κατά του λαϊκού κινήματος είναι γεγονός. Ηδη προωθήθηκαν την τελευταία τριετία 14 Νόμοι και 56 Προεδρικά Διατάγματα σχετικά με ζητήματα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και άλλων μηχανισμών καταστολής.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η κυβέρνηση προωθεί νέο νόμο για "Την αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη".

Μόλις κατατεθεί στη Βουλή θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε πιο συγκεκριμένα και ασφαλώς θα τοποθετηθούμε με βάση τις θέσεις μας. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο της Αστυνομίας καθώς και τα δικαιώματα και τους αγώνες του λαού μας για τις σύγχρονες ανάγκες του.

27/2/2013

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ