Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Στην κόπρο της Ιστορίας

Τις τελευταίες μέρες ξεχείλισε πάλι η σαπίλα της Χρυσής Αυγής, με τη ρατσιστική χολή της και τη συστημική της βία να επιδεικνύονται ξανά εναντίον μεταναστών βιοπαλαιστών, αλλά και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Οπως και οι πολιτικοί τους πρόγονοι χιτλερικοί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι χρυσαυγίτες απειλούν ανθρώπους ότι θα τους γδάρουν το δέρμα, θα τους κάψουν σε φούρνους, θα τους βγάλουν τα δόντια..! Αυτό προέκυψε από νέα ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας με χρυσαυγίτες να βρίζουν μπρος στην κάμερα μετανάστες, να εξετάζουν τρόπους... εξουδετέρωσής τους: «Αν είναι μελαψοί θα τους ασπρίσουμε. Και μετά θα τους ασπρίσουμε στις κλοτσιές», «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» και να κάνουμε «τους μετανάστες σαπούνια», «θα τα έχουμε σαπούνια για τα αμάξια και τα πεζοδρόμια», με το δέρμα τους «θα φτιάξουμε λαμπατέρ»... Τους χαρακτηρίζουν «μιάσματα», «υπανθρώπους» και «μπαμπουίνους» που «μας αναπνέουν τον αέρα μας».

Φυσικά όλα όσα ακούγονται, όσο «ακραία» κι αν φαίνονται, στην πραγματικότητα είναι βγαλμένα μέσα από την ίδια την επίσημη αστική προπαγάνδα, που αναδεικνύει ως ενόχους για όλα τα δεινά του λαού τους μετανάστες. Αυτά που λέει και κάνει η Χρυσή Αυγή πυροδοτούνται από την πολιτική της «μηδενικής ανοχής», της «ανακατάληψης των πόλεων» που προπαγανδίζει η ΝΔ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, εγκαινιάζοντας το απάνθρωπο κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών. Αλλωστε, η Χρυσή Αυγή γέννημα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος είναι και το επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία και με όποιον τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν επιτίθεται μόνο σε μετανάστες, αλλά ταυτόχρονα στοχοποιεί και το ταξικό εργατικό κίνημα, τους πρωτοπόρους αγωνιστές. Μόνο τυχαία δεν είναι η φράση που ακούστηκε στα ίδια ντοκουμέντα «Τι άλλο θα πάρεις, ρε Γιώργο, από τους αριστερούς;», και η απάντηση «τα δόντια θα πάρουμε για κομπολόγια»... Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι απειλές που κατά καιρούς εξαπολύουν κατά αγωνιζόμενων μαθητών και απεργών εργατών, ακόμα και οι απειλές που εξαπέλυσαν την Τρίτη, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού κατά δημοτικού συμβούλου και στελέχους του ΚΚΕ, στη συζήτηση του προβλήματος που υπάρχει εκεί με το ακατάλληλο νερό. Συζήτηση που το Κόμμα προκάλεσε και κατάφερε να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ακριβώς για ένα λαϊκό πρόβλημα, όπως είναι η τροφοδοσία με νερό.

Εχουμε λοιπόν από τη μία την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης, τις απειλές και επιθέσεις κατά βιοπαλαιστών, και ταυτόχρονα τις υπηρεσίες τους στην άρχουσα τάξη, τον χυδαίο αντικομμουνισμό, την οργάνωση ταγμάτων εφόδου εναντίον του λαϊκού κινήματος. Οι εργαζόμενοι πρέπει από την εμπειρία τους να βγάλουν συμπεράσματα όχι μόνο για τους χρυσαυγίτες αλλά και για τις πολιτικές ευθύνες όλων αυτών που τους έβγαλαν στο προσκήνιο με στόχο το χτύπημα του κινήματος, που τους κάνουν πλάτες εφαρμόζοντας την ίδια «ατζέντα» με τα φασιστοειδή, που τα αξιοποιούν ως μακρύ χέρι του συστήματος στην προσπάθειά του να ξεπεράσει την κρίση του περνώντας πάνω από λαϊκά δικαιώματα και εργατικές κατακτήσεις. Με αυτά τα συμπεράσματα και με πολιτικές απαντήσεις κι οργανωμένο αγώνα, ο λαός να στείλει τόσο την Χρυσή Αυγή όσο και το σύστημα που τη γέννησε και τη θρέφει, γιατί τη χρειάζεται, στην κόπρο της Ιστορίας.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ