Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ
Καταγγελία με αφορμή θάνατο καρδιοπαθούς παιδιού

Ενα ακόμη μικρό παιδί, ο Η.Α. που έπασχε από την καρδιά του πέθανε στις 27 Φλεβάρη του 2013, το όγδοο μετά τον Οκτώβριο του 2011, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκλεισε το Ενιαίο Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά (ΕΚΑΣΚΑΠ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η καταγγελία για το θάνατο του νηπίου έγινε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, σύμφωνα με την οποία υποστηρίζουν ότι το παιδί αν ήταν ανοιχτό το ΕΚΑΣΚΑΠ θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, οι γονείς του Η.Α. από τη στιγμή που το μοναδικό ειδικό Καρδιοχειρουργικού Κέντρου του «Αγία Σοφία» στη χώρα, που μπορούσε να αναλάβει τέτοιες περιπτώσεις ήταν κλειστό, προσπάθησαν να βρουν γιατρό και Ειδικό Κέντρο ώστε να γίνει η επέμβαση. Ο χρόνος που χρειάστηκε όμως για να βρεθεί το Ειδικό Κέντρο επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του μικρού παιδιού. Η επέμβαση έγινε τελικά στις 11 Φλεβάρη σε Ειδικό Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στη Γενεύη από το γιατρό και διευθυντή της κλινικής Αυξέντιο Καλαγκό, ο οποίος τον χειρούργησε δωρεάν. Ωστόσο, όπως ανέφερε και ο γιατρός στους γονείς του παιδιού, το χειρουργείο αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια πριν, ώστε να μην είχε επιβαρυνθεί η υγεία του τόσο πολύ. Δυστυχώς, 16 μέρες μετά, ο Η.Α. δεν άντεξε και κατέληξε...

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για το δράμα που ζούνε χιλιάδες οικογένειες που έχουν καρδιοπαθή παιδιά και απαιτεί να ξεκινήσει άμεσα η επαναλειτουργία του Ενιαίου Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε Παιδιά (ΕΚΑΣΚΑΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε πλήρη ανάπτυξη και με όλη τη δυναμική του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ