Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεσηκωμός κατά της πολιτικής που σφαγιάζει μισθούς - συντάξεις

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις δηλώσεις του Ρ. Σπυρόπουλου σχετικά με τις συντάξεις:

«

Οι προκλητικές δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ για σύνταξη 360 ευρώ για όλους αποκαλύπτουν ότι το έγκλημα διαρκείας κατά του Ασφαλιστικού και των συντάξεων που διαπράττουν μαζί οι κυβερνήσεις και η ΕΕ επιφυλάσσει μια πιο εφιαλτική συνέχεια. Ο στόχος τους είναι να οδηγήσουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μια σύνταξη - επίδομα εξαθλίωσης και σε "συμβολικές" παροχές Υγείας και Πρόνοιας. Κάτι παραπάνω θα δικαιούνται μόνο όσοι θα έχουν συνεχώς δουλειά και υψηλό μισθό, ώστε να πληρώνουν υψηλές κρατήσεις.

Τη στιγμή που το 70% των συνταξιούχων του ΙΚΑ παίρνει σύνταξη ως 700 ευρώ, με μέση σύνταξη τα 450 ευρώ, βρίσκονται διαρκώς στο σφαγείο των περικοπών και χρειάζονται επειγόντως μέτρα ενίσχυσης της κοινωνικής ασφάλισης, ο διοικητής του ΙΚΑ για μια ακόμα φορά γίνεται ντίλερ της πολιτικής της ΕΕ, των αξιώσεων των μεγάλων επιχειρηματιών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να απορρίψουν την πολιτική που σφαγιάζει μισθούς, συντάξεις, παροχές Υγείας και να ξεσηκωθούν κατά των κυβερνήσεων, και των κομμάτων που την υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ