Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι θυσίες του λαού γίνονται κέρδη για το κεφάλαιο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ κάτι διαφορετικό. Εχουμε συνηθίσει πια σε τέτοιες περιπτώσεις τις κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων να λένε ακριβώς τα ίδια όταν εκταμιεύεται μια δόση. Και να είναι ...αυτονόητα.

«Είναι μια νέα μέρα» μας είπε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας και βέβαια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε το ...κλασικό «οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πήγαν χαμένες».

Στον υπουργό Οικονομίας έχουμε να πούμε ότι ...κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα. Το πρόβλημα με την χτεσινή (όπως και με την σημερινή) είναι ότι δεν είναι μια ...διαφορετική μέρα. Και δε θα είναι όσο υπάρχουν στη χώρα κυβερνήσεις εξυπηρέτησης του κεφαλαίου σαν αυτή στην οποία συμμετέχει.

Οσο για την ατάκα του πρωθυπουργού: Ουδέποτε είχαμε την εντύπωση ότι οι «θυσίες» των εργαζομένων «πάνε χαμένες». Οι αντιλήψεις ότι υπάρχουν «θυσίες» αναξιοποίητες και «θυσίες» που αξιοποιούνται ανήκουν σε όσους προτείνουν ...άλλα μοντέλα διαχείρισης της ίδιας κρίσης.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως τα όσα χάνει ο λαός σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα κατευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένες τσέπες. Αυτές των πολυεθνικών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Καθόλου «χαμένες» δεν πάνε...

Γι' αυτό ακριβώς ο λαός πρέπει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Για να υπάρξουν πραγματικά διαφορετικές μέρες και να ...χαθούν μια και καλή αυτοί που τον εκμεταλλεύονται.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ στην κυβέρνηση υπουργοί και συνιστώσες συνεχίζουν να ...παίζουν με τους συντελεστές και τις διατάξεις του υπό κατάθεση φορολογικού νομοσχεδίου. Τους φέρνουν λίγο πάνω, λίγο κάτω και φροντίζουν να μας ...«διαρρέουν» ό,τι σενάριο τους έρχεται στο μυαλό.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία του ότι θα ...τη βρούνε την άκρη. Βλέπετε, το παν είναι να έχεις σαφή και ξεκάθαρο στόχο. Το «πώς» πάντα το ανακαλύπτεις.

Κι αυτοί δεν υπάρχει αμφιβολία πως ξέρουν τι θέλουν να πετύχουν. Εξαθλίωση και επιβαρύνσεις για όσο μεγαλύτερο μέρος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ