Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αντεγκλήσεις και όρκοι πίστης στο ευρώ

Με μείον δύο ολοκληρώθηκε χτες η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ενεπλάκη και το όνομα του Γ. Βουλγαράκη

Σχέδιο διάλυσης του κόμματός του κατήγγειλε ο Π. Καμμένος, επιχειρώντας να αναχαιτίσει το κύμα παραιτήσεων από βουλευτές και στελέχη που συνεχίστηκαν ωστόσο χθες, δίνοντας ώθηση συνολικά στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απόλυτα ερασιτεχνικό, αλλά προωθούμενο από επαγγελματίες, που έχουν στόχο να στηρίξουν την τρόικα, τους δανειστές και τα όργανά τους τα πολιτικά στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από την οποία αποχώρησαν χτες οι Κ. Μαρκόπουλος και Γ. Κουράκος.

Ο τελευταίος μάλιστα κατήγγειλε ανάμειξη του Γ. Βουλγαράκη στα εσωκομματικά των ΑΝ.ΕΛ. λέγοντας ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρώην υπουργό που του είπε ότι «τώρα που σας βρήκαμε λεφτά, εσείς πάτε να το διαλύσετε;». Από την πλευρά του, ο Π. Καμμένος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας ότι «δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά».

Ο ίδιος ο Γ. Βουλγαράκης εξέφρασε την πικρία του γιατί «ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές -από καθαρό και μόνο ενδιαφέρον- μετατρέπονται σε "επιχειρήματα" αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών». Επισήμανε επίσης ότι ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την πολιτική σε κανένα επίπεδα και με κανένα κόμμα.

Την καταγγελία του Γ. Κουράκου αποδοκίμασε ο Γ. Δημαράς, δηλώνοντας ότι η συνεργασία του κόμματός του με τους ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζεται και δεν υπάρχει κανένα θέμα αποστασιοποίησης. Ο Π. Καμμένος προσπάθησε να υποβαθμίσει την έκταση της εσωκομματικής κρίσης, δηλώνοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα παραμένει συμπαγής αποτελούμενη από 18 βουλευτές και ότι μόνο 2 βουλευτές επέλεξαν το δικό τους δρόμο.

Απαντώντας στις επικρίσεις των στελεχών που αποχώρησαν, είπε ότι «πάγια θέση είναι η παραμονή στο ευρώ γιατί κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει», ενώ σε ό,τι αφορά τη διακίνηση του περιβόητου «νον πέιπερ» υποστήριξε ότι σκοπός ήταν «να διαλύσουν τους ΑΝ.ΕΛ.». Ανακοίνωσε επίσης ότι στις 21 του μήνα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματός του.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., ο Κ. Μαρκόπουλος με δήλωσή του γνωστοποίησε την αποχώρησή του από το κόμμα, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν διασαφηνίζαμε στους πολίτες, την σταθερή μας θέση στο ευρώ και την ΕΕ που αποτελεί στρατηγική επιλογή της χώρας, αντιθέτως φλερτάραμε με το δολάριο».

Για προσωπικές αποφάσεις του Π. Καμμένου που αποκλίνουν από τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης έκανε λόγο ο Γ. Κουράκος, αναφερόμενος στις «παλινωδίες για συναλλαγματική ισοτιμία με το δολάριο» και «τα πολιτικά άλματα περί συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org