Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Απορρίφθηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας

Οι πρώτες 3,5 ώρες της χτεσινής συνεδρίασης της Βουλής για τα μέτρα, αναλώθηκαν στη συζήτηση για την ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες».

Τα δύο κόμματα αμφισβήτησαν τη «διά εγέρσεως» απόρριψη της ένστασης που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης (ήταν εξόφθαλμη μειοψηφία όσοι απέρριψαν την ένσταση, εξαιτίας της παρουσίας στην αίθουσα μικρού αριθμού βουλευτών της συγκυβέρνησης) και ζήτησαν την πραγματοποίηση ονομαστικής ψηφοφορίας. Η συνεδρίαση διακόπηκε για 1,5 ώρα (αντί για ένα δεκάλεπτο που προβλέπει ο κανονισμός) με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να αποσύρει την πρότασή του και στη συνέχεια να μην πάρει μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία.

Στην παρέμβασή του κατά τη διαδικασία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε ότι ο ελληνικός λαός και από τη σημερινή συνεδρίαση μπορεί να αντιληφθεί την ουσία της αστικής δημοκρατίας και του αστικού κοινοβουλίου. Απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η πολιτική ουσία των πραγμάτων δεν λύνεται με συνδικαλιστικά κόλπα, τονίζοντας ότι είναι καταδικαστέα η όλη τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση. Καταλήγοντας, είπε ότι «ακόμα και αν αποφασίσετε ότι το νομοσχέδιο είναι συνταγματικό, θα το απορρίψει ο λαός στην πράξη και το ΚΚΕ τον καλεί σε απειθαρχία και ανυπακοή».

Η αίτηση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε με 170 ψήφους βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ έναντι 47 κατά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές της χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων(6/11/2018)
Ψηφίστηκε το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που αυγαταίνει το κεφάλαιο(1/4/2014)
ΑΤΙΤΛΟ(30/4/2013)
Με διαδικασίες εξπρές το τσάκισμα του λαού(29/6/2011)
Ξεκινά σήμερα με διαδικαστικά θέματα(2/12/2005)
Δεύτερος γύρος ανακατατάξεων στη Βουλή(15/9/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org