Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Τελευταία μέτρα»...

Οταν γνωστοποιήθηκε ότι η κυβέρνηση που θα «διαπραγματευόταν» θα προχωρούσε στην επιβολή μέτρων, που εκείνη τη στιγμή προσδιορίζονταν στα 11 δισ. ευρώ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε:

«Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα»...

Από εκείνη τη δήλωση του Σαμαρά, στις μόλις λίγες μέρες που πέρασαν, τα μέτρα από 11 δισ. ευρώ έγιναν 11,5 δισ. ευρώ. Μετά έγιναν 12 δισ. ευρώ και στη συνέχεια πήγαν στα 13 δισ. ευρώ...

Και τι τελικά αποδείχτηκε;

Με το «Μεσοπρόθεσμο» που οι ίδιοι κατέθεσαν προκύπτει ότι μέσα στο 2013 - 2014 τα νέα μέτρα δεν είναι ούτε 11, ούτε 12 ούτε 13 δισ. ευρώ. Είναι ύψους 14,2 δισ. ευρώ.

Τι επίσης αποδείχτηκε;

Οτι αυτά τα δήθεν «τελευταία» μέτρα συνοδεύονται για το 2015 - 2016 με ακόμα περισσότερα νέα μέτρα - από αυτά που θα είχαν «τελειώσει» - ύψους 4,6 δισ. ευρώ!

Κι όμως! Οι κύριοι της κυβέρνησης, που ξεκίνησαν από τα «τελευταία» μέτρα των 11 δισ. ευρώ για να μας πάνε σε μέτρα ύψους 19 δισ. ευρώ (τουλάχιστον), συνεχίζουν να μιλούν για «τελευταία μέτρα».

Και όσο περισσότερα και πιο βάρβαρα θα είναι τα μέτρα που θα συνεχίσουν να επιβάλλουν, αυτοί τόσο θα συνεχίζουν να ισχυρίζονται πως αυτά - τα κάθε φορά νέα μέτρα - θα «είναι τα τελευταία μέτρα»!

Η τακτική τους είναι απόλυτα συμβατή με το «ποιόν» τους.

Για έναν πολύ απλό λόγο:

Η σχέση τους με την πολιτική απάτη και το πολιτικό ψεύδος δεν έχει τέλος!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ