Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δολοφονική επίθεση «χρυσαυγιτών» σε μαθητές και απεργούς

Προσπάθησαν να εμποδίσουν εξόρμηση της ΚΝΕ στο ΕΠΑΛ της πόλης και πήραν απάντηση από εργάτες της ΑΓΝΟ που περιφρουρούσαν την απεργία τους

Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους του Λαγκαδά
Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους του Λαγκαδά
Τραμπούκοι της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν χτες το πρωί σε μαθητές μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το ΕΠΑΛ του Λαγκαδά, για να καλέσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η εξόρμηση, δύο τοπικά γνωστά στελέχη της «Χρυσής Αυγής», οι Διχταπανίδης (ιδιοκτήτης σχολής καράτε) και Παναγιωτίδης, έβρισαν τους μαθητές και τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν, αν εμφανιστούν ξανά έξω από το σχολείο.

Σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από την ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο. Οι «χρυσαυγίτες» επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις και εναντίον τους. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της «Χρυσής Αυγής» τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό. Πριν τραπούν σε φυγή, οι «χρυσαυγίτες» επιχείρησαν να επιτεθούν και με μαχαίρια.

Από την επίθεση των τραμπούκων της «Χρυσής Αυγής» τραυματίστηκαν ένας απεργός εργάτης της ΑΓΝΟ και ένας νεολαίος της ΚΝΕ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι.

Αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά. Επισήμανε ότι η Αστυνομία έχει ευθύνη αν δεν πάρει μέτρα για τη σύλληψή τους εντός των ορίων του αυτοφώρου, καθώς και αν επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοιες επιθέσεις.

Μέλη του ΠΑΜΕ που ήταν παρόντα στην επίθεση, έδωσαν μαρτυρικές καταθέσεις και αναμένεται να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος των τραμπούκων της «Χρυσής Αυγής», από τους τραυματίες. Μέχρι αργά χτες το βράδυ, τα δύο στελέχη της «Χρυσής Αυγής» δεν είχαν συλληφθεί.

Στη συνέχεια, εργαζόμενοι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και φοιτητές με τις σημαίες του ΜΑΣ πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Λαγκαδά, καταγγέλλοντας τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης. Με συνθήματα όπως «Στην εργατιά δεν πιάνουν απειλές κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές», «Φασίστες, χίτες, χρυσαυγίτες», «Να συλληφθούν τώρα οι τραμπούκοι», κάλεσαν το λαό να απομονώσει τους «χρυσαυγίτες». Η πορεία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στους δρόμους του Λαγκαδά.

Τη δράση της «Χρυσής Αυγής» καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης.«Ξέρουμε πως είναι το μακρύ χέρι του συστήματος», σημειώνει και καλεί τους μαθητές «να πετάξουν έξω από τα σχολεία τη φασιστική ρατσιστική Χρυσή Αυγή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η εκδίκαση της έφεσης για την επίθεση των χρυσαυγιτών στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά(8/2/2019)
Δείγματα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής(21/4/2015)
Αύριο Παρασκευή η δίκη για την επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ(5/3/2015)
Τα σκυλιά των εργοδοτών γαβγίζουν στους εργάτες(18/9/2013)
Ευθύνη της κυβέρνησης να συλλάβει τους τραμπούκους(17/11/2012)
Μηνύθηκαν οι "χρυσαυγίτες"(30/6/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org