Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Εχθρικά για τους εργαζόμενους

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ... αγχωθεί για το πότε θα έρθει η ανάπτυξη, δημοσιεύθηκε η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα και μας έλυσε όλες τις απορίες.

Εχουμε και λέμε: Η ανάπτυξη που θα ερχόταν το 2013 θα καθυστερήσει τελικά ένα χρόνο και θα τη δούμε το 2014.

Τη συγκεκριμένη χρονιά η ανεργία θα είναι μόλις στο 23% και η ύφεση λίγο πάνω από το 4%. Κι αυτή θα θεωρείται μια ...ανερχόμενη και ελπιδοφόρα κατάσταση.

Για το δημόσιο χρέος καλύτερα να μην το συζητάμε, θα πάει σταδιακά πάνω από το 190% και όπως καταλαβαίνετε αυτό θα σημάνει νέα μέτρα. Αυτά, λοιπόν, είναι η... «ανάπτυξή» τους.

Εξυπακούεται, βέβαια, πως όλες αυτές τις χρονιές τα κέρδη των πολυεθνικών θα αυξάνονται, οι μισθοί θα μειώνονται, τα εργασιακά δικαιώματα θα εξαφανίζονται και όλα τα σχετικά.

Μόνο ένα «δείκτη» δεν έχουν μετρήσει στην όλη ιστορία: Αυτόν της συνειδητοποίησης των εργαζομένων και του λαού. Που μπορεί και πρέπει να καταλάβει ότι μόνο αυτός με την τεράστια δύναμή του μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων.

Κι όταν αυτός ο... «δείκτης» αυξηθεί, όλοι οι υπόλοιποι «πάνε περίπατο». Γιατί τότε αλλάζουν φορά οι «μονόδρομοι» και παύουν να υπάρχουν τα «αδιέξοδα».

Οσο για την «ύφεση» και την «ανάπτυξη», απλά θα φανεί το πραγματικό νόημα των λέξεων αυτών. Γιατί και τα δύο είναι του καπιταλισμού, και με τα δύο αυξάνεται η εκμετάλλευση, επομένως είναι εχθρικά για τους εργαζόμενους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org