Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Από μέρα σε μέρα
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ποια η διέξοδος για το λαό;

Από την περασμένη Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ προπαγανδίζει το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, με στόχο -όπως λέει- να δοθεί «πολιτική λύση» στην «καταστροφή που συνεπάγεται για τη δημοκρατία, την οικονομία και την κοινωνία» η διαχείριση της κρίσης από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και την τρόικα. Αφήνουμε κατά μέρους το γεγονός ότι μέχρι και την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ αποκήρυττε τις εκλογές, λέγοντας ότι θα τις ζητήσει όταν είναι έτοιμος να τις επιβάλλει. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο του καιροσκοπισμού και της προσπάθειας να παίξει με τις εντυπώσεις εντός των τειχών του αστικού συστήματος. Η στάση και η επιχειρηματολογία του δικαιολογεί πλήρως την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι ζητάει τις εκλογές πριν ξεσκεπαστεί στα μάτια του λαού η στρατηγική του, που είναι στρατηγική διαχείρισης της μαζικής φτώχειας του λαού, με άλλο «μείγμα».

Τι λέει στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό που στενάζει; Ψήφισέ με και όλα θα αλλάξουν. Η κοροϊδία είναι διπλή. Σε μια περίοδο που η ταξική πάλη οξύνεται και ανεβαίνουν οι αγωνιστικές διαθέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει εκλογές όχι για να δυναμώσει την αποσταθεροποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, αλλά για να το σταθεροποιήσει, αφού στόχος του είναι η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας, στο πλαίσιο του καπιταλισμού και του αστικού πολιτικού συστήματος. Ταυτόχρονα καλλιεργεί την αυταπάτη ότι μια άλλη κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αναστρέψει την πορεία εξαθλίωσης του λαού, χωρίς να συγκρουστεί με τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για συνεννόηση με την ΕΕ για το έλλειμμα και το χρέος. Ζητάει να δοθεί ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο για να κάνει επενδύσεις και υπόσχεται -όπως έκανε χτες από το βήμα της Βουλής ο Δ. Στρατούλης- να καταργήσει τα αντεργατικά μέτρα της σημερινής συγκυβέρνησης, τα οποία όμως είναι στρατηγική της ΕΕ και εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη μέλη, με ή χωρίς μνημόνιο. Αυτό το μείγμα της διαχείρισης, ακόμα κι αν έχει διαφορές με το κυρίαρχο σήμερα σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, τίποτα καλό δεν έχει να δώσει στο λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί θέσφατο την ΕΕ των μονοπωλίων και αναγνωρίζει σαν μοχλό ανάπτυξης τους καπιταλιστές. Για να έρθει όμως καπιταλιστική ανάπτυξη χρειάζονται φτηνοί εργάτες και υπάλληλοι, χαμηλή φορολογία στο κεφάλαιο, προνόμια και επιδοτήσεις.

Ακόμα και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η λιτότητα και τα μέτρα θα τσακίζουν κόκαλα για το λαό, έστω κι αν εξασφαλίσει μερικά κονδύλια παραπάνω για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Πράγματι, σήμερα χρειάζεται ο λαός να δώσει πολιτική λύση στο αδιέξοδο που οδηγείται η ζωή του. Για να είναι όμως αυτή προς όφελός του, πρέπει να κατατείνει στη λύση του κεντρικού πολιτικού ζητήματος, που είναι το ποιος κατέχει την εξουσία και τα μέσα παραγωγής: Το κεφάλαιο ή οι εργάτες; Γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή, όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά γενικότερα στο σύστημα. Για να οργανωθεί η αντεπίθεση που πρέπει να καταλήξει στην κατάργηση των μονοπωλίων, στην αποδέσμευση από την ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πραγματικό δίλημμα για το λαό(11/12/2014)
Τι κίνημα χρειάζεται σήμερα;(6/7/2013)
Το «σχέδιο Β'» δεν είναι του λαού(13/4/2013)
Ο αστικός Τύπος και το 19ο Συνέδριο του Κόμματος(7/4/2013)
Είναι «ανατροπή» αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ;(9/11/2012)
Με το ΚΚΕ κόντρα στη λαίλαπα(3/10/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org