Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Οι σημαίες και οι Χρυσαυγίτες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το καλύτερο στήριγμα του συστήματος, αλλά και της αντιλαϊκής πολιτικής που σαρώνει το λαό είναι ξεδιάντροπα πια η «Χρυσή Αυγή». Επιβεβαιώνει κάθε μέρα με κάθε της παρέμβαση ότι είναι γέννημα της σαπίλας του καπιταλισμού, του αστικού πολιτικού συστήματος. Ενα ακόμα τέτοιο γεγονός που το επιβεβαιώνει είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Λένε, λοιπόν: «Η Χρυσή Αυγή καλεί όλους τους Ελληνες, χωρίς κομματικές, αλλά μόνο με ελληνικές σημαίες, να αντιδράσουν δυναμικά στα αντεθνικά και αντιλαϊκά μέτρα της υποταγής. Απομονώστε όσους επιχειρούν να καπηλευθούν κομματικά την οργή των Ελλήνων. Εντός και εκτός Βουλής, συνεχίζεται η εθνική αντίσταση ενάντια στην ξένη κατοχή των τοκογλύφων».

Στην ουσία, επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα όσων διοργάνωναν τις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος και που μέσα από αυτές έσπερναν αντικομμουνισμό και καλλιεργούσαν την επικίνδυνη λογική «έξω τα κόμματα - έξω τα συνδικάτα», για να μπορέσουν να περάσουν αυτό ακριβώς που ήθελε το αστικό πολιτικό σύστημα και οι μηχανισμοί του. Δηλαδή, ο λαός να κινητοποιείται με ανώδυνους τρόπους π.χ. μόνο στις πλατείες και μακριά από τους χώρους δουλειάς. Και να χρησιμοποιούν τέτοιες λαϊκές κινητοποιήσεις, ώστε να υλοποιούν σχεδιασμούς στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Οσο για τις λογικές περί «κομματικών» σημαιών και «κατοχής» που αναμασούν σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης από υπηρεσίες του αστικού κράτους, μηχανισμοί μέχρι αστικά πολιτικά κόμματα και βεβαίως η «Χρυσή Αυγή», ο λαός πρέπει να ξέρει ότι: τα κόμματα εκφράζουν ταξικά συμφέροντα μέσα στην κοινωνία. Οπως, δηλαδή, το ΚΚΕ εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης έτσι και η «Χρυσή Αυγή» εκφράζει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών, της αστικής τάξης...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org