Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Οι ανάπηροι θέλουν λύσεις όχι «φιλανθρωπία»

Εκπτωτικά κουπόνια του επιχειρηματικού ομίλου «Sprider Stores» μοιράζει στα μέλη του ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία στην Ηπειρο. Καλεί τους ανάπηρους να προμηθευτούν το «δωροκουπόνι» από τα γραφεία του Συλλόγου για να έχουν έκπτωση 30% με κάθε αγορά τους από το συγκεκριμένο κατάστημα ένδυσης.

Αντί δηλαδή της ουσιαστικής κρατικής φροντίδας και μέριμνας των ατόμων με αναπηρία, ώστε να μπορούν να ζουν καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους, και της απαίτησης που βγάζει η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα, να οργανωθεί η πάλη του αναπηρικού κινήματος απέναντι στην ταξική πολιτική που θυσιάζει κοινωνικές παροχές και προνοιακά επιδόματα στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου, προκρίνεται η ελεημοσύνη του επιχειρηματία.

Πρακτικές που από τη μια εκπαιδεύουν τα άτομα με αναπηρία στην επαιτεία και από την άλλη λανσάρουν το «κοινωνικό προφίλ» του επιχειρηματία. Πρακτικές που αποτελούν ωμή πρόκληση και κοροϊδία γιατί την ίδια ώρα που κόβονται φάρμακα και εργαστηριακές εξετάσεις, τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβίωση, προβάλλεται η αγορά επώνυμων ρούχων, σε συνδυασμό με τη διαφήμιση της εταιρείας ως φιλάνθρωπης, για να τονωθεί μεταξύ άλλων και η επιχειρηματική κερδοφορία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του επιχειρηματικού ομίλου της «Sprider Stores» που για να συνεχίσει να βγάζει αμύθητα κέρδη (ο τζίρος των καταστημάτων το 2010 ήταν 144 εκατ. ευρώ) προχώρησε σε μειώσεις μισθών έως και 20% και σε απολύσεις εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org