Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Διεκδικήσεις που ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα

Θέσεις που δε στηρίζουν τις λαϊκές ανάγκες για δωρεάν Υγεία για όλους διατύπωσε ακόμα μια φορά η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που παρουσίασε η ηγεσία του ΠΙΣ ενισχύει τα επιχειρηματικά χαρακτηριστικά στις υπηρεσίες υγείας και προοιωνίζεται νέα αδιέξοδα στους γιατρούς αλλά και νέα βάρη για τα λαϊκά στρώματα στην ώρα της ανάγκης.

Ανάμεσα στα αιτήματα που προβάλλει είναι: «Ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αξιοποίηση όλων των δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, με χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών». Δηλαδή συνέχεια της ίδιας πολιτικής που δημιούργησε τραγικά αδιέξοδα για τους ασθενείς αλλά και για τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς. Στην ίδια λογική προτείνει την «ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων για να ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα» τη «δυνατότητα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ όλων των εργαστηρίων με πλαφόν οροφής στις κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις» και «ελεύθερη επιλογή ιατρών και κατά πράξη αμοιβή όχι λιγότερη των 20 ευρώ για όλους τους γιατρούς».

Κατά τα άλλα ο ΠΙΣ τάχτηκε κατά της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας και υπέρ της συνταγογράφησης με την εμπορική συσκευασία του φαρμάκου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org