Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Κάλεσμα συντονισμού σε όλο το λαό της πόλης

Τη συνέχιση του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις, αποφάσισαν χτες με γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος, προκειμένου να αναδειχτεί ότι η υποχρηματοδότηση των δήμων -με σκοπό να μετατραπούν σε μηχανισμούς επιβολής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής- αφορά όλες τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, αλλά και η ευθύνη που έχουν απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι δημοτικές αρχές, όπως αυτή του Δήμου Περάματος, οι οποίες εφαρμόζουν απαρέγκλιτα όλα τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος, από τη Δευτέρα μέχρι και χτες, είχαν καταλάβει το Δημαρχείο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Χτες πήραν τη δέσμευση από τη δημοτική αρχή ότι θα πληρωθούν αύριο Παρασκευή. Ομως, όπως εκτίμησαν στη γενική συνέλευση, τα προβλήματα παραμένουν, καθώς, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κάθε φορά δίνουν μάχη για να πληρωθούν, αλλά και ότι η δημοτική αρχή είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της συγκυβέρνησης και συμβάλλει αποφασιστικά στη σύνθλιψη των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, ενώ έχει θέση σε τροχιά ιδιωτικοποίησης κάθε κοινωνική υποδομή και παροχή προς το λαό του Περάματος, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, η καθαριότητα κλπ.

Με βάση αυτά στη γενική συνέλευση αποφάσισαν από την ερχόμενη βδομάδα να ξεκινήσουν περιοδείες και συσκέψεις καλώντας σε συντονισμό της δράσης τους Συλλόγους των εργαζομένων σε όλους τους δήμους της πειραιώτικης περιφέρειας, απαιτώντας να αναλάβει το κράτος τη μισθοδοσία και όλες τις κοινωνικές παροχές των δήμων προς τους δημότες τους. Αποφάσισαν να απευθύνουν κάλεσμα και προς τους μαζικούς φορείς της πόλης του Περάματος να συστρατευτούν με το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ