Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11393

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Οι ελιγμοί δεν κρύβουν την ενιαία γραμμή εξαθλίωσης του λαού

ΣΕΛ.  8   -   9
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ - ΜΑΣ
Πλατύ κάλεσμα για αγωνιστικό γιορτασμό της 28ης Οκτώβρη

ΣΕΛ.  7

ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ τη μέρα κατάθεσης στη Βουλή των νέων άγριων μέτρων
  • Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα γραφεία, όλος ο κρατικός μηχανισμός. Να μην κινηθεί ούτε ένα λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο, καράβι, να μη λειτουργήσει σχολείο και πανεπιστήμιο. Να μην ανοίξει μαγαζί, να μην κινηθεί τρακτέρ. Να δείξουν η εργατική τάξη και συνολικά ο λαός την τεράστια δύναμή τους.
  • Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια τέτοια καθολικά γενική μαζική απεργία που να δυσκολέψει πραγματικά την ψήφιση του αντιλαϊκού πακέτου. Τέτοια, που, ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα, να γίνει καταλύτης κλιμάκωσης της πάλης και αφετηρία γενικότερων εξελίξεων και ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος. Απεργία που θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην πάλη για τη ματαίωση, την παρεμπόδιση στην πράξη των μέτρων αυτών σε κάθε τόπο δουλειάς.

ΣΕΛ.  3

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Νέα κινητοποίηση χτες για την προστασία των ανέργων

Δυναμώνουν οι βάσεις του αγώνα για μέτρα προστασίας των ανέργων, παρ' όλο που η συγκυβέρνηση προσπαθεί να βάλει διάφορα εμπόδια. Νέα κινητοποίηση - τρίτη κατά σειρά - οργάνωσαν χτες πρωτοβάθμια Συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων στο κέντρο της Αθήνας.


ΣΕΛ.  11

Αύριο Σάββατο ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης», λόγω της αργίας της 28ης Οκτώβρη, θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο 27 Οκτώβρη.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Φοβούνται το λαό

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα εργασιακά και τις λεγόμενες διαφωνίες των κυβερνητικών εταίρων: «Το πρώτο πράγμα είναι ότι το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ (αυτό είναι η τρόικα και έχει ξεχαστεί) είναι ακριβώς να ανατρέψουν πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα, γιατί εκεί είναι το ψωμί, εκεί είναι το κέρδος. Εχετε δει να γίνεται καυγάς για άλλα ζητήματα; Κυρίως γίνεται εκεί, άρα αυτό το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουν οι εργαζόμενοι, είναι ότι προσπαθούν να βρουν νέους πιο σκληρούς όρους ταξικής εκμετάλλευσης. Οι διαφωνίες υπάρχουν γιατί υπάρχει ένας λαός που κινητοποιείται, γιατί φοβούνται τη λαϊκή ψήφο. Είναι οι γνωστές διαφωνίες - διαφωνίες επιμέρους θα έλεγα - μπροστά σε ένα κίνημα που δυναμώνει. Το θέμα είναι το εξής σ' αυτή την περίπτωση: Απ' τη στιγμή που θεωρούν ότι μονόδρομος είναι το ευρώ, η Ευρωζώνη και κυρίως η ΕΕ, απ' τη στιγμή που θεωρούν ότι μονόδρομος είναι η δόση, τότε οι διαφωνίες και των δύο δεν είναι τίποτα άλλο παρά εξαπάτηση του λαού».



«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Εργατική ενότητα ενάντια στη νέα επίθεση

ΣΕΛ.  13
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Πνίγονται κατά χιλιάδες στη Μεσόγειο

ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ
Το θέμα «Χρυσή Αυγή» δεν προσφέρεται για φάρσες

ΣΕΛ.  10
ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

ΣΕΛ.  7
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Η ΓΣΕΕ ενοχοποιεί αγώνες εργαζομένων

ΣΕΛ.  13
Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Κατήγγειλε τον αποκλεισμό του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος έθεσε το ζήτημα του ρόλου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που λειτουργεί ως φορέας κυβερνητικής προπαγάνδας. Βασικό στοιχείο αυτού του ρόλου της αποτελεί σήμερα ο κραυγαλέος αποκλεισμός του ΚΚΕ από τις δεκάδες πολιτικές συζητήσεις που διοργανώνει η ΝΕΤ το τελευταίο διάστημα.


ΣΕΛ.  6
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Δραματική κατάσταση για ασθενείς με κυστική ίνωση

ΣΕΛ.  28

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ