Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΛΑΡΚΟ
Συνεδριάζει αύριο το Συντονιστικό των σωματείων

Συνεδριάζει αύριο το Συντονιστικό των πέντε σωματείων (Καστοριάς, Αθήνας, Εύβοιας, Λάρυμνας και Νέου Κόκκινου) της ΛΑΡΚΟ, στις 10 το πρωί, προκειμένου να αποφασίσουν τις αντιδράσεις τους μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Στο ίδιο πλαίσιο, την επόμενη βδομάδα, θα προχωρήσουν σε έκτακτη γενική συνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόταση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), η εταιρεία θα «σπάσει» σε δύο κομμάτια - το «υγιές» και το «κακό». Ταυτόχρονα, θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του «υγιούς» κομματιού, δηλαδή, αυτού που θα δώσει κέρδη στους ιδιώτες και επιπρόσθετα στην εκκαθάριση του δεύτερου, του «κακού», εκεί δηλαδή που θα μεταφερθούν τα χρέη της εταιρείας. Επιπρόσθετα, και προκειμένου να γίνει η εταιρεία πιο ... ελκυστική στους επίδοξους επενδυτές, οι εργαζόμενοι θα δεχτούν άμεσα μειώσεις στους μισθούς τους 17%.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν απάντηση στην επιθετικότητα της συγκυβέρνησης, που θέλει να ξεπουλήσει τον ορυκτό πλούτο της χώρας και σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους εργάτες του κλάδου, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στους σχεδιασμούς της. Σε αυτό το πλαίσιο, το Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο - η παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ - καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την παράδοση του ζεόλιθου σε επιχειρηματικούς ομίλους(25/4/2017)
Διαθεσιμότητες ανακοίνωσε η «Ελληνικός Χρυσός»(22/8/2015)
Το ΚΚΕ είναι αυτό που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και μετεκλογικά(28/3/2014)
...και εγκλωβίζει τους εργάτες(28/11/2012)
Στην τελική ευθεία το ξεπούλημα(24/10/2012)
Ζητά ακύρωση απόφασης για την «Ελληνικός Χρυσός»(7/10/2011)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org