Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Καταγγέλλει την πώληση ληγμένων τροφίμων

Είναι απειλή για την υγεία του λαού και τη δημόσια υγεία, τονίζει

Την απόφαση της κυβέρνησης να πωλούνται για κατανάλωση προϊόντα διατροφής που η διάρκεια ζωής τους για κατανάλωση έχει λήξει, όπως επίσης και τα γάλατα να έχουν ημερομηνία λήξης άνω των τριών ημερών, καταδικάζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Συγκεκριμένα τονίζει:

«Οι ενέργειες αυτές ένα στόχο έχουν: Να αυξήσουν τα κέρδη των βιομηχάνων και των αλυσίδων στα σούπερ μάρκετ. Αδιαφορούν για την υγεία του λαού της χώρας, ειδικά της νέας γενιάς. Η διατροφή, η ποιότητα των προϊόντων είναι καθοριστική για την ποιότητα της υγείας. Αφήνουν ανεξέλεγκτες τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας, αναψυκτικών, ποτών και τροφίμων. Δε γίνεται κανένας κρατικός υπεύθυνος έλεγχος για το τι παράγουν. Αρκούνται μόνο σε ανακοινώσεις του κατ' όνομα ΕΦΕΤ σε περίπτωση κυκλοφορίας ακατάλληλων προϊόντων να τα αποσύρει η εταιρεία με ευθύνη της - και τώρα μας καλούν να τα φάμε. Πολιτική όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων είναι να κυκλοφορούν οι εταιρείες για κατανάλωση ό,τι θέλουν. Παραδείγματα για διατροφικά σκάνδαλα έχουν καταγγελθεί σε όλες τις χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Αγγλία, Κίνα).

Από τη στιγμή που η διατροφή αποτελεί μέσο πλουτισμού μίας χούφτας μονοπωλίων, η υγεία του λαού της κάθε χώρας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η Ομοσπονδία μας έχει σύνθημα, η διατροφή είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για τα κέρδη των πολυεθνικών. Ο στόχος μας είναι η ενότητα της εργατικής τάξης και ο αγώνας για τα λαϊκά προβλήματα, τη φτώχεια, την ανεργία, την καταλήστευση του παραγωγικού πλούτου των χωρών μας από το ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο. Τα ζητήματα της διατροφής θα πρέπει να συνδέονται με τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.

Καλούμε τους εργάτες, αγρότες, μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, νεολαία και γυναίκες σε κοινό αγώνα κατά της εξαθλίωσής μας, που θα μας αναγκάσει να καταναλώνουμε και τέτοια προϊόντα, σε κοινό αγώνα για τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org