Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ελιγμός με τη ρύθμιση για τα ακίνητα του Δημοσίου

Προσπαθώντας να ελιχθεί απέναντι στις αντιδράσεις που προκάλεσε, η συγκυβέρνηση απέσυρε χτες από το νομοσχέδιο για το ποσοστό του Δημοσίου στις πρώην ΔΕΚΟ τη διάταξη (άρθρο 3 παρ. 3) που μεταβίβαζε στο λεγόμενο «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» τα ακίνητα που χρησιμοποιούνταν για τη στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ΔΕΚΟ, με σκοπό την εκποίησή τους. Το νομοσχέδιο μπαίνει αύριο για συζήτηση στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του «επείγοντος».

Στην παρέμβασή του, χτες στην Επιτροπή, ο εισηγητής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι μέτρα που περιέχονται στο νομοσχέδιο ήδη εφαρμόζονται εδώ και βδομάδες και η υλοποίησή του είναι μια σκληρή πραγματικότητα, αφού τα μέτρα αυτά δεν είναι ούτε μερικού χαρακτήρα, ούτε απλά. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, συνέχισε, επιχειρείται η άρση όλων των εμποδίων για να παραδοθούν τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο και μάλιστα να παραδοθούν καθαρά και χωρίς βάρη, αφού όπου κατέχει μετοχές το Δημόσιο τις αποχωρίζεται για να παραχωρηθεί πιο εύκολα όλη η δημόσια περιουσία.

Ο Σπ. Χαλβατζής είπε ακόμα ότι η διαφάνεια που διατυμπανίζει η κυβέρνηση στις ιδιωτικοποιήσεις, είναι ο φερετζές, αφού αυτό που ακολουθείται είναι η στρατηγική της ΕΕ και των μονοπωλίων που εφαρμόστηκε σε διάφορες χώρες και τώρα εφαρμόζεται και εδώ. Σχετικά με την εξίσωση της φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης, ο Σπ. Χαλβατζής κατήγγειλε ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα όχι μόνο στην επαρχία αλλά και στα αστικά κέντρα και επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org