Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Δύναμη ενσωμάτωσης του λαού

Σε συνέντευξή του στην «Αυγή», ο Αλ. Τσίπρας υπόσχεται «μια κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας και λαϊκής χειραφέτησης που θα ξαναχτίσει την Ελλάδα (...) μια κυβέρνηση του λαού για την ακύρωση του Μνημονίου και την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». Λίγο πιο πάνω έλεγε ότι «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτρέψει την κατάρρευση και την καταστροφή». Αλήθεια, ποιανού τη σωτηρία υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μέσα από κυβερνητική αλλαγή; Τα μέτρα, που τώρα παίρνει η κυβέρνηση, είναι για τη σωτηρία του κεφαλαίου και προϋποθέτουν την καταστροφή του λαού. Να σωθούν και οι δυο δεν γίνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως μιλάει για σωτηρία της οικονομίας, η οποία είναι καπιταλιστική και ενταγμένη στην ΕΕ, την οποία επίσης θέλει να σώσει από την καταστροφή.

Λέει συγκεκριμένα: «Αναφέρομαι στην αναστολή κάθε παραγωγικής δραστηριότητας (...) Στο πάγωμα της οικονομίας και της αγοράς από τη διαρκή λιτότητα και τη βαθιά ύφεση. Το πρόβλημα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας έχει ήδη προκύψει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει στόχο και σχέδιο να το επιλύσει». Αρα, το «σχέδιο» που υπόσχεται είναι η αναθέρμανση της αγοράς, η ανασυγκρότηση της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, μέσα στην ΕΕ. Πώς θα το κάνει αυτό; Με χρηματοδότηση, όπως λέει ο ίδιος, της «πραγματικής» οικονομίας, για την οποία μιλάνε και τα αστικά κόμματα, εννοώντας τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Αρα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται επιδοτήσεις και κονδύλια στους καπιταλιστές. Αυτό είναι το άλλο μείγμα διαχείρισης για το οποίο μιλάει. Που σημαίνει μέτρα και φτώχεια για το λαό, με άλλη «ταμπέλα» από αυτή του μνημονίου.

Λέει ο Αλ. Τσίπρας στην ίδια συνέντευξη: «Αναμφισβήτητα, ο ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού, στο γράμμα και το πνεύμα της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος της χώρας, του άρθρου 120 που επισημαίνει ότι "η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων", δημιουργεί τις δημοκρατικές προϋποθέσεις για την ανατροπή του Μνημονίου και της συγκυβέρνησης που το εφαρμόζει». Τι καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ το λαό να κάνει; Σε συνθήκες σαπίλας της αστικής εξουσίας να παλέψει για τον «εκδημοκρατισμό» της που τάχα θα ανατρέψει το μνημόνιο, όταν ήδη μιλά για αναδιαπραγμάτευση. Καλεί το λαό να εγκαταλείψει το πεδίο της ταξικής πάλης και να πάει στο γήπεδο των αστών, για το κατά πόσο το μνημόνιο είναι συνταγματικό ή όχι, νόμιμο ή μη! Οταν τσακίζονται μισθοί και δικαιώματα για να βαθαίνει η εκμετάλλευση και να αυξάνεται η κερδοφορία.

Τα ίδια πάνω - κάτω λέει και για τις ιδιωτικοποιήσεις. «Εμείς εξετάζουμε όλες τις θεσμικές και νομικές δυνατότητες, κατ' αρχάς για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και, στη συνέχεια, για την ανάκτηση των αναπτυξιακά κρίσιμων δημόσιων επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιούνται. Εχουμε πει ότι οι συμβάσεις θα επανελεγχθούν και όσοι έχουν βλάψει το δημόσιο συμφέρον θα λογοδοτήσουν», λέει ο Αλ. Τσίπρας. Το κεφάλαιο παίρνει στα χέρια στρατηγικούς τομείς της παραγωγής για να βγάλει κέρδη και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στο λαό να προσδοκά αντιστροφή αυτής της κατάστασης μέσα από τα δικαστήρια και τους θεσμούς των καπιταλιστών και του κράτους τους! Σπρώχνει το λαό στην ενσωμάτωση και αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά του στο αστικό σύστημα.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ