Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κυβέρνηση - ΕΕ φτιάχνουν εργασιακή κόλαση

Σχόλια του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

,Σε σχόλιο που εξέδωσε το Σάββατο για τις εξελίξεις στα εργασιακά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Αυτό που αξιώνουν εδώ και τώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι το εργασιακό καθεστώς της πιο άγριας εκμετάλλευσης, των μισθών πείνας, της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, που έχουν ήδη επιβάλει για τους νέους εργαζόμενους, να επιβληθεί και στους παλιότερους εργαζόμενους. Αυτό προωθεί το ντόπιο κεφάλαιο μαζί με την τρόικα, αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ, μ' αυτό συμφωνεί και η κυβέρνηση.

Η συζήτηση και τα παζάρια τους αφορούν μόνο τον τρόπο και το χρόνο που θα προωθηθούν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η καπιταλιστική κόλαση τους αφορά όλους και ότι τους κοροϊδεύουν θρασύτατα τα κόμματα που λένε ότι είναι κατά της εργασιακής ζούγκλας αλλά υπέρ της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν ότι το δικαίωμα στη δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα απαιτεί αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων».

Σε άλλο σχόλιο που εξέδωσε την Κυριακή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει, για τα νέα εξοντωτικά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ:

«Το λαϊκό "όχι" στα εξοντωτικά μέτρα μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν εκφραστεί πιο οργανωμένα στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες και συνοδεύεται με απόρριψη των θυσιών για να μείνει η χώρα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org