Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ: «Αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης, αναδρομική επιβάρυνση με χαράτσι για εισοδήματα από 5.000 ευρώ αντί των 12.000 ευρώ που ίσχυε έως σήμερα» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ: «Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων (...) κυνηγητό έχει εξαπολύσει η εφορία και στους μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν μικρές οφειλές (πάνω από 300 ευρώ) με μαζικές διαταγές πληρωμών στα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης με τα οποία τους ζητά να παρακρατήσουν από τις αποδοχές τα ποσά των οφειλών από κάθε είδους φόρο, τέλη, εισφορές, ακόμα και από κλήσεις της τροχαίας» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΑΡΠΑΞΕ: «Θα βρεθούμε στο κωμικοτραγικό σημείο να εκποιεί το Δημόσιο ακίνητα τα οποία προστατεύονται από ανάλογες πρωτοβουλίες τραπεζών λόγω οφειλών από μη καταβολή δόσεων στεγαστικών δανείων. Πολύ περισσότερο μάλιστα (...) στις περιπτώσεις μισθωτών και συνταξιούχων όπου για οφειλές άνω των 300 ευρώ η παρακράτηση θα γίνεται στην πηγή και θα αφορά οφειλέτες που το μηνιαίο εισόδημά τους υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ (...) ειδικά οι οφειλές επιπέδου μερικών εκατοντάδων ευρώ έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο από τις περικοπές και τα χαράτσια» (από κύριο άρθρο επίσης στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ» ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ: «Ο Ελι Ζαρέτσκι είναι αριστερός (...) Από διαρθρωτική άποψη, λέει, η Αμερική είναι πλέον μια κοινωνία δύο ταχυτήτων: το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει σε φρουρούμενες κατοικίες και στέλνει τα παιδιά του σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία, ενώ τα άλλα δύο τρίτα αγωνίζονται να επιβιώσουν με επισφαλείς δουλειές (...) ο Ζαρέτσκι είναι κατηγορηματικός: ο Ομπάμα απογοήτευσε (...) Μπροστά στον κίνδυνο που λέγεται Ρόμνεϊ και Ράιαν, οι Αμερικανοί πρέπει να στηρίξουν τον Ομπάμα; Ναι, απαντά και πάλι κατηγορηματικά ο Ζαρέτσκι (...) (πόσο λείπει αυτή η σαφήνεια και η διαύγεια μεταξύ των διανοουμένων στην Ελλάδα)» (στα ΝΕΑ).

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ: «Διαρρηγνύουν τώρα, αγανακτισμένοι, τα ιμάτιά τους για την παρατηρούμενη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία μας. Ο δογματικός μονοφθαλμισμός τους δεν τους επιτρέπει να "διακρίνουν" τα ίδια χαρακτηριστικά που έχουν και οι φετινές καταλήψεις σε περισσότερα από 100 σχολεία της χώρας. Σε αυτές πρωτοστατεί ο "συντονιστικός αγώνας σχολείων", απαρτιζόμενος από ολιγάριθμα μέλη της ΚΝΕ (...) είναι αφελέστατοι όσοι πίστευαν ότι δεν θα εμφανιζόταν και το αντίπαλον δέος, με τη μορφή στρατευμένων μειοψηφιών της Χ.Α. για να "επιβάλουν την τάξη"» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ