Κυριακή 11 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
Συνεχίζουν την απεργία

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στις εταιρίες ανεφοδιασμού καυσίμων στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, η οποία ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι εργαζόμενοι, περιφρουρώντας την απεργία τους, δεν επιτρέπουν την είσοδο βυτιοφόρων που ανεφοδιάζουν τις αποθήκες καυσίμων του αεροδρομίου. Χτες το πρωί, ιδιωτική εταιρία προσπάθησε να να περάσει πέντε βυτιοφόρα, αλλά συνάντησε την αποφασιστικότητα των απεργών. Τόσο ο εκπρόσωπος της εταιρίας, όσο και στέλεχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απείλησαν ότι θα σπάσουν την απεργία με τη βία των ΜΑΤ.

Η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι και σήμερα τα μεσάνυχτα. Κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να εργαστούν στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, χωρίς την ακύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που επιχειρούν οι εταιρίες καυσίμων με την αλλαγή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και θα τις επεκτείνουν σε όλα τα αεροδρόμια και τις εγκαταστάσεις των εταιριών πετρελαιοειδών όλης της χώρας. Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο πρόεδρος του σωματείου της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού ΕΚΟ ΑΒΕΕ Θωμάς Δούρος τόνισε «πως δεν πρέπει να γίνει καμία απόλυση από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, γιατί θα καταστρατηγήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τον εσωτερικό κανονισμό και παράλληλα θα αφαιρέσει κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, που με αγώνες κατέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ