Κυριακή 11 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΓΥΝΑΙΚΑ
ΤΟ 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΕ
Με αγωνιστική αισιοδοξία διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει

Σε μια κρίσιμη καμπή για το γυναικείο κίνημα, εποχή επέλασης ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων και με τη δαμόκλειο σπάθη της αλλαγής του ασφαλιστικού να επικρέμαται, πραγματοποιήθηκε και έληξε χτες το όγδοο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, που ξεκίνησε την «Ημέρα της Γυναίκας». Ενα συνέδριο - σταθμός, γιατί σηματοδοτεί μια νέα φάση στα 25χρονα της συνεπούς μαχητικής πορείας της ΟΓΕ, δίπλα στις Ελληνίδες του μόχθου.

Πεντακόσιες αντιπρόσωποι απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και αντιπροσωπείες από την Κύπρο, την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Κίνα, την Ασία, την Κούβα... που την τρίτη μέρα του συνεδρίου συμμετείχαν σε σύσκεψη, με στόχο το συντονισμό των ενεργειών τους. Εντυπωσιακή η πορεία την πρώτη μέρα, μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη Βουλή, όπου διαμαρτυρήθηκαν για τις πολιτικές της ΕΕ ενάντια στις γυναίκες Το συνέδριο έκλεισε με ψηφίσματα για σημαντικά και επίκαιρα θέματα, όπως η τρομοκρατία, το ΝΑΤΟ, τα Βαλκάνια, τα «Λευκά Κελιά», το ασφαλιστικό, τα εργασιακά θέματα, η Κύπρος και η Παλαιστίνη.

Με τραγούδια άρχισε η πρώτη μέρα του συνεδρίου και την ορχήστρα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, υπο τον Γ.Λαμπριανίδη, να συνοδεύει την την Μαίρη Δημητριάδη και τον Γιάννη Λαρδή.

Το Συνέδριο άνοιξε με την κεντρική εισήγηση της προέδρου της ΟΓΕ, που κατέγραψε τη θέση των γυναικών μέσα σ' ένα τοπίο «παγκοσμιοποιημένης εκμετάλλευσης».

Σ' αυτό το φύλλο, θα μεταφέρουμε μερικά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποσπάσματά της και σε επόμενα θα αναφερθούμε σε άλλες σημαντικές εισηγήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ